mynewspapers.net

Hur till omsorg for betning krukor lerkrukaRätt vård kan förlänga nyttan av en betning lerkruka potten i många generationer. Betning lerkruka krukor är i allmänhet lerkärl med eller utan ett lager av inre glasyr. Crocks är utformade för att hålla grönsaker och rimma på önskad temperatur och fuktighetsnivå i veckor eller månader av betning. Mellan användning måste crocks steriliseras för att undvika bakterietillväxt på de ytor som kontaktar maten. Ta hand om en betning lerkruka potten att få bästa möjliga resultat varje gång du gör betade livsmedel.

Instruktioner

• Tvätta alla ytor av Tom betning lerkruka och locket ordentligt med flytande diskmedel och en nonabrasive svamp. Skölj alla bitar under rinnande varmvatten. Fyll betning lerkruka potten ända upp till kanten med vatten.

• Häll allt vatten från lerkruka i en stor BULJONGKITTEL. Ta med vatten till en snabb koka på medelhög värme.

• Placera betning crock pot i centrum av diskbänken. Häll långsamt tillbaka alla det kokande vattnet i en lerkruka. Vänta 30 minuter för vattnet svalna till nästan rumstemperatur.

• Dumpa vattnet ut i vasken. Linje fartyget med en mat-säker plastpåse, om interiör glasyren sprickbildning eller betning lerkruka är äldre än 50 år. Fyll fortfarande-varm fartyget inom 1 tum av fälgen med grönsaker och insaltning vätska.

• Häll rent vatten i tråget i kanten tills den är halvfull. Sänka ren locket ner till tråget till skapa en lufttät tätning. Vissa betning lerkruka krukor har inte en vatten-trough lock seal.