mynewspapers.net

Hur till omsorg for baby tropiska fiskar

Hur till omsorg for baby tropiska fiskar


Vissa typer av tropiska fiskar är lätt att föda hemma, särskilt livebearers som mollies, guppy, Pläderanden och swordtails. Detta är produktiv uppfödaren vem föder levande barn snarare än om ägg. Även avel dessa fiskar är lätt, kräver framgångsrikt raising baby fisk extra omsorg och särskilt uppmärksamma akvarium villkor.

Instruktioner

• Separat baby fisk från en vuxen fisk, som de flesta vuxna fiskar äter småfisk. Placera baby fisk i en separat tank eller använda en netto uppfödaren eller en tank avdelare för att isolera bebisar inom samma tanken. Använd försiktighet nettning baby fisk för att flytta dem, eftersom de är känsliga.

• Använd en svamp filter eller täcka filter intaget med svamp eller nät att förhindra baby fisk från att sugas in i filtret. Om du använder en enda delade tank, hålla baby fisken i sidan av tanken från filtret.

• Placera en termometer i tanken och hålla temperaturen mellan 24.4 och 27,7 grader C. användning en Akvarium värmeapparat för att reglera temperaturen. En varmare temperatur hjälper fisken växer snabbare, men inte höja den över 27.8 grader C.

• Kontrollera ditt vattenkvalitet ofta. Det bör finnas inga detekterbara halter av ammoniak eller nitrit.

• Ändra 20 procent av vattnet i tanken flera gånger i veckan. Byt ut vattnet med kranvatten behandlas med ett vatten balsam att ta bort klor. Se till att nya vattnet är nära i temperatur i vattnet i tanken. Täta vatten förändringar hjälpa barn fisk växa snabbt, men aldrig förändring mer än 20 procent av vattnet i taget.

• Mata spädbarn en liten mängd mat fyra till sex gånger per dag. Baby fisk trivs på levande föda som baby Artemia, infusorier (en typ av plankton) och microworms. De kan även äta regelbundna flake fiskmat som har krossats till ett fint pulver.

• Släpp baby fisken in i huvudsakliga tanken när de är tillräckligt stor och tillräckligt snabbt för att undvika att bli uppäten av andra fiskar. Generellt är detta när de har fördubblats i längd sedan födseln, men överväga storleken på den andra fisken i tanken när du väljer när du vill släppa spädbarn. Vattenkvalitet och temperatur, livsmedelskvalitet och stress nivå allt inflytande hur snabbt baby fisken kommer att vara tillräckligt stora för att släppa.