mynewspapers.net

Hur till naturligt hålla en ankdamm ren

Hur till naturligt hålla en ankdamm ren


Fågeldammar miniatyr ekosystem som innehåller bakterier, protister och murkna material, som alla kan göra vatten ser smutsig. Ett överflöd av särskilt organiskt material kan döda damm liv, så det är viktigt att hålla dammar ren och ekologiskt balanserad. Undvik att använda starka kemikalier som kan vara farliga för änder och andra damm liv. Istället anställa flera naturliga sätt att hålla dammar ren och frisk.

Instruktioner

• Bygga den största dammen du kan. Liten, människan gjort vattensamlingar är mer benägna att drabbas av sjukdom och förfall. Men stora dammar utveckla en naturlig ekologisk balans och är mer benägna att filtrera bort farliga material. När ankor har massor av utrymme, är de friskare, vilket innebär att de äter alger och annat material som kan orsaka skumma vatten.

• Sätta näckrosor i dammen. Blågröna alger är en gemensam damm protister som, när bevuxen, kan störa i dammen känsliga ekologiska balansen. Denna photosynthetic alger växer i våtutrymmen med massor av tillgång till solljus. Näckrosor hindra alger överväxt av blockera överskott solljus. De hjälper också för att syresätta dammen, vilket kan förhindra farliga förändringar i den dammen pH-nivåer.

• Lägga till korn halm i dammen. Detta kan begränsa tillväxten av sträng weed, en gemensam damm pest. När strängen ogräs tar håll i en damm, det kan döda växter, begränsa tillgången av fisk och ankor till mat. Placera kornet halm i nätet eller lök väskan på botten av dammen. Du bör använda en bunt av halm per 1 000 gallon vatten. Ta bort halmen när det börjar ruttna.

• Installera ett vattenfilter i din damm. Detta hjälper till att komplettera den naturliga vatten-rensning av växter. Det kommer också att hålla damm från att utveckla ett överflöd av ruttnande material. Lägga till ett vattenfall kommer att stärka effektiviteten i vattenfilter av syresätta damm och hålla vatten flyttar.

• Anläggningen vattenväxter på botten av dammen. Välj växter som kan vara helt nedsänkt i vattnet. Detta tar bort överflödiga mineraler och ruttnande material från dammen. De kan köpas i djuraffärer och handelsträdgårdar.

• Ta bort nedfallna löv från dammen. Dessa sönderfalla snabbt, vilket kan leda till algtillväxt, överskottet av näringsämnen och ruttnande biologiskt avfall.

• Undvika overfeeding damm fisk. Ge fisk bara så mycket mat som de kan äta i 15 minuter. Överskott mat är en vanlig orsak till molnigt damm vatten.