mynewspapers.net

Hur till lägga smak till långsamma kokt lamm skaftShanks är del av ett djurs ben närmast vristen. Musklerna i shanken är arbetade mer än de på andra håll, vilket gör dem hårda men smakrika. När det gäller en ung, anbud djur som lamm är shanks nästan den enda del som är tufft. När de är långsamt kokta, men blivit benen lusciously rika och anbud. Lamm benen är oftast bräserad i rödvin med en mängd aromgivande ingredienser, utlåning smak på kött och som ger en grund för en perfekt matcher sås att följa den.

Instruktioner

Beredning

• Kontrollera lamm benen försiktigt och torka bort benfragment kvar av slaktaren. Klappa de torr med en pappershandduk shanks och ta bort eventuella stora bitar av ytan fett.

• Värme en tung stekpanna på medelhög värme, tills den är på gränsen till rökning. Bryn benen i pannan, med en liten mängd vegetabilisk olja om det är nödvändigt att hålla dem från att fastna. Rotera skaft för att säkerställa att alla sidor är jämnt brynt. Ta bort skaft till en skärbräda.

• Häll 1/2 dl rött vin i stekpanna och rör kraftigt med en träsked tills alla matlagning juice från lammet har upplösts. Häll juice i ugnsform. Värm ugnen till 149 grader Celsius.

• Skala och tärna lök, selleri och morot. Lägg grönsakerna i ugnsform, att göra en liten pad för skaft att vila på. Lägg timjan och rosmarin i ugnsform och mosa vitlöksklyftorna med sidan av din kniv. Gnugga lamm med vitlök och släppa kryddnejlika i ugnsform.

• Krydda lamm benen med salt och peppar och placera dem ovanpå plattan av grönsaker. Häll vinet i ugnsform, tills Lammet är 2/3 under vatten. Vid behov, fyll upp vätskan med vatten eller nötkött buljong. Sätta shanks in i ugnen.

Matlagning och servering

• Långsam laga shanks för tre till fem timmar, tills gaffel anbud. Ta bort rosmarin efter 45 minuter eller det kommer att bli för stark och dominera skålen. Vrid shanks halvvägs genom tillagning, så att de kommer att steka jämnt och absorbera smaker från vätskan.

• Ta bort shanks från ugnen, när de är gaffel anbud. Ta bort dem till ett serveringsfat eller en stor tallrik, täck med aluminiumfolie och håll det varmt.

• Sila bräsera vätskan. Tillbaka vätskan till bakning maträtt eller nederländska ugnen och placera den på hällen. Om din ugnsform inte är säkra för kokplatta användning, kan du använda en kastrull eller stekpanna istället.

• Sjud bräsera vätskan på strax under koka upp punkt, tills det har minskat tillräckligt för att bestryka baksidan av en sked. Beroende på mängden vätska du har, kan detta ta från fem till femton minuter. Smaka av såsen och Justera kryddningen med salt och peppar om det behövs.

• Servera lamm shanks med ditt val av sida rätter, med sås spooned över shanks och extra sås på sidan.