mynewspapers.net

Hur till kopia kodat DVDs med Ubuntu

Hur till kopia kodat DVDs med Ubuntu


Användare kan spela, kopiera och även koda DVD-skivor under Ubuntu. Krypterad DVD-uppspelning är dock inte en inbyggd funktion i operativsystemet. Kopia-inskränkt DVD-skivor använder ett Content Scrambling System (CSS) för att begränsa programvara uppspelning och olaglig kopiering. För att låsa upp detta krypteringsalgoritmen system, måste Ubuntu-användare installera filen "libdvdcss2" på deras system att avkoda DVD-information. En gång installerat, kan en uppsjö av grafiska och kommandoraden gränssnitt användas för att skapa säkerhetskopior av den fysiska DVD-median.

Instruktioner

• Gå till menyn "Program" i det övre vänstra hörnet av skrivbordet och klicka på "Tillbehör", sedan "Terminal" att öppna ett kommandoradsgränssnitt. Utföra den kommandot "sudo apt-get install libdvdread4."

• Utföra den kommandot "sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh."

• Starta om datorn och logga in.

• Gå till menyn "System" i det övre vänstra hörnet av skrivbordet och klicka på "Administration", sedan "Synaptic Package Manager." I "Snabbsökning" låda typ "k9copy."

• Klicka på "Markera för Installation" bredvid resultatet och klicka sedan på "Verkställ. Vänta tills installationen är klar. Anvisningar om hur du använder k9copy eller andra DVD backup alternativ finns resurserna nedan.