mynewspapers.net

Hur till klippa Topiaries

Hur till klippa Topiaries


En topiary är en form av konst som använder täta, lummiga växter för att skapa levande skulpturer. Formklippta figurer varierar från enkla rutor att utarbeta mönster av djur eller bokstäver i alfabetet. Trimma din topiary är inte en mödosam process om du gör det regelbundet. Beskärning innebär bara klippning spetsarna på grenarna. Många formklippta figurer har en tråd ram över dem för att hjälpa husägare följa den grundläggande formen på ett mer effektivt sätt.

Instruktioner

• Skär topiary med beskärning eller häcksaxar. Trimma endast spetsarna på grenarna. Ben växa i olika hastigheter; en del kan därför kräva mycket mindre trimning än en annan.

• Steg tillbaka var tre till fyra minuter för att granska dina framsteg. Formklippta växter lämnar litet utrymme för fel, särskilt om du arbetar med en detaljerad form. Ett svep av häcksaxar i fel riktning kan orsaka ett missöde som kunde ta månader av växande att återställa den ursprungliga formen.

• Skär toppen av topiary något mindre smala än basen. Kan anläggningen ta emot tillräckligt solljus.

• Beskär växten tillbaka i äldre trä var tre till fyra år. Topiary kan avvika från den önskade formen ett tag; denna beskärning är nödvändigt att föryngra anläggningen och uppmuntra ny tillväxt.

• Kontrollera topiary regelbundet för bladlöss och andra insekter. Om du upptäcker några problem, behandla växten omedelbart med en lämplig insekticid. Klippning en formklippta växt gör det mer mottagliga för dessa typer av skadedjur.