mynewspapers.net

Hur till klippa grannens häckarOm din landskapsplanering arbete att se mindre snyggt på grund av en intilliggande grannes igenvuxna häckar hängande i din trädgård, kan du anlita några. Du kanske att neaten delar av häcken själv utan att be om tillåtelse. Statliga och lokala lagar varierar, dock så var noga med att forskning om trimning överhängande träd lemmar och häckar är befogat enligt lag i ditt område eller om du måste ge din granne en chans att göra det själv första.

Instruktioner

• Identifiera egenskapsraden mellan din trädgård och din grannes. Detta kan ha varit märkt för dig under en undersökning innan du köpte fastigheten. Det kan flaggorna placeras i marken eller några andra ledtråd att Visa där linjen är. Förutsätt inte att ett staket är exakta gränslinjen.

• Leta upp av häcken som hänger på din fastighet och som du kan trimma utan olaga intrång på din nästas egendom. I allmänhet-- och detta kan variera från staten att--kan du klippa någon lem eller gren som hänger på din fastighet på peka det korsar linjen, men inte göra något att förstöra tillväxten av resten av häcken eller döda den.

• Ge din granne en heads-up att du ska trimma din sida av häckar, om möjligt. Detta får inte enligt lag, men det kan hindra vissa fientlighet. Några varsel kan också sporra granne att erbjuda att trimma din sida själv så att häcken blir symmetriskt på båda sidor.

• Använda häcksaxar eller en elektrisk trimmer för att trimma på din sida av egenskapsraden. Om nödvändigt, använda en stege för att nå grenar som är högt upp. Undvik att gå in i din grannes trädgård att nå vissa vinklar, som som kan tolkas som olaga intrång.