mynewspapers.net

Hur till klippa en Topiary

Hur till klippa en Topiary


För att skapa de fantasifulla och intrikata topiaries som du ser på vissa nöjesparker, bygger parken varje topiary från grunden. Svetsare skapa en ram, som trädgårdsodlare grejer med torv innan du lägger till växter. De tillåter växterna att fylla över flera veckor innan topiary med parken där besökare kan se den. Om du vill skapa en topiary hemma, behöver du inte vara en växt specialist eller en svetsare. Du kan skapa din egen topiary genom noggrant trimma en redan befintlig buske.

Instruktioner

• Forma stora buskar med fina blad eller Barr till dina figurklippning form. Buskar som buxbom eller dvärg Alberta spruce göra perfekt topiary för kottar, lådor, klot eller spiraler. Busken ska redan ha en grov form och storlek som approximerar slutliga formklippta form och storlek så att du inte behöver ta bort för mycket av busken. Du bör aldrig klippa bort mer än 1/3 av anläggningen är övergripande samlas i en enda beskärning session.

• Utarbeta en lösning till att sterilisera dina verktyg genom att blanda en del blekmedel med nio delar vatten. Torka bladen av varje verktyg med denna lösning mellan trimning buskar, för att förhindra spridning av sjukdomar.

• Skär grov form av topiary använder långskaftad häcksaxar.

• Trimma fine-nedskärningarna av formklippta formen med hand sax. Använda en guide för att göra de slutliga nedskärningarna så att dina figurklippning form ser ut ännu. För en fyrkantig topiary, kan du använda en yard stick att se till att du skär sidor och topp av busken jämnt. För en sfär topiary, böja en tråd i en cirkel som du kan hålla runt topiary. Trimma alla grenar som korsar kabeln. För en spiral-cut topiary, knyt en bit av avslutande band till toppen av en konisk buske och sedan Vira bandet löst i en spiral runt busken. Klipp bort lövverket av busken varhelst det berör i menyfliksområdet.

• Plan trimning sessioner för topiary var tredje månad. Dessa sessioner kommer att hjälpa dig att kontrollera en topiary tillväxt och storlek. Om du måste ta bort mer än 1/3 av de topiary massa för att nå de färdiga formklippta utseende, planerar att arbeta långsamt mot den slutliga formen över flera trimning sessioner.