mynewspapers.net

Hur till klippa en Shih Tzu

Hur till klippa en Shih Tzu


Klippning en Shih Tzu är lättare än du kanske tror, så länge du vet hur hunden ska se när du är klar grooming. Standard sällskapsdjur snittet är helt enkelt ett en-längd fuzzy valp utseende, så det sköts enkelt med clippers eller sax. Gör din egen grooming kan spara dig pengar och kan vara mindre stressande för din hund.

Instruktioner

• Bada och torka den Shih Tzu. Försöker klämma en hund med en smutsig päls kommer inte att lyckas. Du bör också borsta igenom pälsen och ta försiktigt bort knutar eller mattor från hunden.

• Bestämma hur länge du vill den Shih Tzu pälsen vara. Visa rockar för denna ras är ganska lång och uncut, föredrar många människor att klippet shih tzus ganska kort för enkel grooming hemma. Om du vill klippa din Shih Tzu kortare, är en valp cut ganska standard. Detta snitt är alla en längd över hela kroppen.

• Välj rätt vakten för din clippers. Om din clippers har snap-on kammar tillgängliga, kommer att detta fungera väl. Se till att du inte tar den Shih Tzu för kort när klippning, om inte pälsen är alltför tovigt för att spara. En valp skära på en Shih Tzu är normalt mellan 1 och 2 inches lång. Du kan också scissor pälsen om du inte föredrar att använda clippers.

• Med hjälp av clippers eller sax som du föredrar, klippa pälsen från basen av svansen till halsen även långa. Medan vissa groomers lämnar en längre päls på benen, för en traditionell valpen klipp, trim till samma längd. Detta kommer att skapa ett jämnt fuzzy utseende som passar den Shih Tzu väl, utan att lämna ägaren med tunga grooming krav. En äldre hund kan även känna sig yngre och piggare, så anser detta om du är tveksam till att klippet Shih Tzu äldre hundar.

• Med en kortare vakt, klipp magen och under svansen ren. Detta kommer att förhindra oreda på pälsen och göra för en renare och bättre lukta sällskapsdjur. Magtrakten är ofta matta-benägen att förhindra dessa mattor är det enklaste valet. En nybörjare kan glömma detta när grooming Shih Tzu hund.

• Använda clippers och en närmare vakt, trimma bron i näsan från näsan till förbi ögonen. Detta är en viktig del. Använda liten sax eller en mini clipper för att trimma området lägre ögonfrans. Sax kan användas för att trimma mustasch och skägg till lämplig längd. Klippa hår mellan tass madrassera när du trimmar den pup naglar. HÅRKNUT kan vara kvar länge och fäst med en gummisnodd eller klippt till längden på resten av pälsen. Öronen kan vara kvar länge eller putsade till längden på pälsen på nosen som du föredrar.