mynewspapers.net

Hur till klippa en miniatyr poodle

Hur till klippa en miniatyr poodle


Den miniatyr poodle är en liten hundras som ofta ses i utställningsringen. Det är känt för sin päls, som är äkta hår i motsats till päls. Detta gör poodles idealisk för dem som vanligtvis lider av hund allergier. Miniatyr poodles är också kända för sitt "söt" utseende, särskilt de som är kantad med en speciell design. Denna typ av hund putsas var sex till åtta veckor. Det kostar pengar att besöka en professionell groomer, men du kan välja att ge dina miniatyr poodle en grundläggande trim hemma.

Instruktioner

• Borsta ut den pudel päls med en regnrock borste och kam för att ta bort alla tovor.

• Tvätta miniatyr poodle med en mild hund schampo, se till att du inte får någon tvål i hundens öron eller ögon. Skölja hunden helt så att ingen tvålrester återstår.

• Torka pudeln helt genom att använda en vanlig hårtork på en låg inställning när du samtidigt borstar sin päls med stift pensel. En pin borste är att föredra framför en regnrock pensel när du torkar hunden som det inte kommer att riva pälsen.

• Ta en uppsättning av elektriska hårklippningsmaskiner, försedd med en #10- eller #15 blad, och trimma ansiktet först. Trimma inåt mot näsan för att få håret så kort som du vill ha. Var mycket försiktig när du trimmar nära ögonen och se till att bladet inte får för varmt så pudeln är fortfarande bekväma.

• Raka halsen av hunden ren så att håret är helt borta från området.

• Ge pudel ett "kennel klipp" genom att trimma håret på benen och kroppen till samma längd, mellan en fjärdedel och en halv tum.