mynewspapers.net

Hur till installera XP på en SATA HD

Hur till installera XP på en SATA HD


Du installerar en ny kopia av Windows XP på en seriell ATA(SATA) hårddisk kan vara svårt, eftersom Windows XP installera disk innehåller inte de nödvändiga SATA drivrutiner behövs för att installera programmet att erkänna hårddisken. För att installera Windows XP på en SATA hårddisk, kommer det vara nödvändigt att lägga till dessa drivrutiner på installera disken genom en process som kallas "slipstreaming". Lyckligtvis är detta inte en alltför svår uppgift, med tanke på de rätta verktygen.

Instruktioner

Ställa in installations-CD

• Ladda ner ett program som heter "Nlite" från http://www.nliteos.com/download.html och installera det på datorn.

• Hämta SATA-drivrutinerna för din maskin. Generiska drivrutiner som fungerar på de flesta datorer kan hämtas från http://rapidshare.com/files/46694067/Intel_Driver.zip.html. Om du vill hitta exakta drivrutiner för din dator, men kommer att du behöva gå till http://downloadcenter.intel.com/Default.aspx och Sök efter specifika SATA-drivrutinerna för ditt moderkort. När du har hämtat drivrutiner, packa upp dem till en lätt ihåg plats.

• Infoga din installera Windows XP-skivan i datorns CD-drivrutin och starta Nlite.

• Klicka på "Bläddra" och välj CD-enheten som plats för Windows XP-installationen. Du kommer att behöva ange en plats för CD-filer som ska kopieras på datorns hårddisk. NLite kommer nu skapa en skivavbild av Windows XP på datorns hårddisk.

• Klicka på "nästa". Du kommer nu att titta på en sida med flera alternativknappar. Klicka på "drivrutiner" och "bootable ISO" och sedan på "nästa".

• Klicka på "Infoga" på sidan Drivrutiner och välj "ensam förare". Bläddra till platsen för drivrutinsfilerna du uppackade och välj en märkta iaAHCI och klicka på "öppna". Ett nytt fönster med en lista med SATA-drivrutiner kommer att visas. Markera dem alla och klicka "OK".

• Klicka på "nästa". Ett fönster frågar om du vill påbörja processen. Klicka på "ja" och Nlite börjar processen för slipstreaming SATA-drivrutinerna i Windows XP set-up du gjorde i steg 4.

• Ta bort Windows installera disken från datorns CD-enhet och infoga tomma CD-skivan. I fönstret Nlite, se till att det "direkt burn"-läget är aktiverat, klicka på "burn". nLite nu börjar processen att bränna Windows XP installera programmet med SATA drivrutiner till den tomma CD-skivan.

Installera Windows

• Slå på datorn och sätt i CD installera du skapat i det sista avsnittet i CD-enheten.

• Tryck på en tangent för att starta från CD när du uppmanas. Programmet Windows set-up laddas nu.

• Följ den på skärmen instruktioner som föranledde. Tack vare SATA-drivrutinerna du slipstreamed in Windows installera CD, Windows XP installation programmet kommer nu att erkänna datorns SATA-enhet och kommer att kunna installeras som vanligt.