mynewspapers.net

Hur till installera travertin runt en eldstad

Hur till installera travertin runt en eldstad


Travertin kakel är en typ av natursten som liknar marmor och normalt kommer i större bitar än keramiska plattor. Brickorna är värmetålig och tålig, vilket gör dem ett bra alternativ för spis omger. Installera travertin kakel runt öppningen av en öppen spis är mycket lik till installera en kakel vägg på andra ställen i hemmet. Efter installationen kontrollera att är fogarna ordentligt botad innan du tänder en eld.

Instruktioner

• Tejpa en stor vit craft-pappersark över spisen öppning och spåra det inre hålet och den yttre omkretsen av den öppna spisen på den med en penna för att skapa en mall för där kaklet kommer att gå. Lägg mallen på golvet och låg travertin kakel på det precis som du vill ha dem installerade.

• Markera kanterna på några brickor som måste klippas med en blyertspenna. Skär kakel genom att placera dem i en kakel skärare verktyg och sänka bladet att dela dem.

• Öppna en balja med förblandade thinset murbruk och skopa upp 1 kopp med en murslev. Slät murbruk på ytan av den öppna spisen tills den befintliga tegel eller sten är helt täckt. Låt murbruket torka i 24 timmar.

• Minska en 1-tums med 3-tums styrelsen till samma bredd som den öppna spisen med en hand såg. Placera den övre kanten av den öppna spisen öppning så att ändarna sträcker sig över vardera sidan av öppningen. Fäst den spisen med en power förare och 2-tums murverk skruvar. Detta ger ett stag för att stödja den övre travertin kaklet.

• Öppna thinset murbruk badkaret och infoga en v-form murslev i det att skopa upp 1/2 kopp. Börja i övre mitten av eldstaden och slät murbruk på den i ett 1/4-inch-thick lager.

• Plocka upp travertin kakel i mall, att välja en som ligger ovanför eldstaden. Fäst den på spisen precis ovanför stöd brace, trycka den in i morteln tills det pinnar.

• Infoga en plast kakel spacer på vardera sidan av plattan och installera ytterligare plattor på samma sätt tills alla travertin är bort från mallen och den öppna spisen är täckt.

• Tillåt murbruket torka och dra ut var och en av distanserna. Använda power föraren ta bort skruvarna från stöd stag och sedan installera någon saknade brickor i området där stag var belägen. Låt de nya plattorna för att torka över natten.

• Öppna en balja med färdigblandat murbruk och tillämpa den på toppen av travertin kakel med en injekteringsbruk float. Tryck in i spåren och sedan skrapa bort eventuellt överskott. Torka av ytan på travertin med en fuktig svamp att förhindra ett töcken.