mynewspapers.net

Hur till installera en fläkt i badrumOm ditt hem inte har en fläkt i badrummet, kan du spara pengar genom att installera en själv istället för att betala en entreprenör. Badrum fans ventilera rummet för att eliminera fukt kvar efter med hjälp av dusch eller diskbänken. Du kanske behöver en elektriker att lägga till nödvändiga ledningar om ditt badrum redan inte är utrustad med ett överljus och väggen switch.

Instruktioner

• Stäng av växeln brytare som styr kraften till badrummet.

• Håll mallen installation upp till tak eller vägg där du planerar att installera fläkten. Markera området med en regeldetektor att se till att det finns taket reglarna på båda sidor av fläkten. Om du inte hittar en lämplig plats nära två bjälklag, mät och klipp en 5 x 10 cm (2 x 4 tum) styrelse för att matcha bredden på fläkten. Använda träskruv för att fästa smycket stöd till den närmaste tak reglar.

• Spår runt mallen, och se till att markera placeringen av monteringsskruvar. Använd ett pussel för att skära ett hål enligt din disposition.

• Fäst fläktens elektriska ledningar till hemmets ledningar med plast wire-kontakter. Följa kopplingsschemat i tillverkarens Installationsguide för specifika instruktioner om din fan märke och modell.

• Använd en kanal klämma för att ansluta utloppsröret till baksidan av fläkten. Om du installerar en Badrumsfläkt med en ljus, kan du behöva rensa ut en viss mängd utrymme mellan baksidan av ljuset och tak isolering. Ägarens handbok eller installation guide bör lista rätt avstånd för din fläkt.

• Fästa fläkt vid taket reglarna med monteringsskruvar ingår i din hårdvara-installationspaket. Vrid växeln kretsbrytaren tillbaka till restaurera makt till badrummet.

• Följ kopplingsschema i din installationsguide till ansluta switch trådarna den fan församlingen. Släpp de öppna ändarna av kablarna i väggen ovanför växeln plattan. Ta bort befintliga switch plattan och växla så kan du ta loss kablarna. Anslut kablarna till switchen och installera om växeln plattan.

• Placera den öppna änden av utloppsröret utanför hemmet så omdirigerade fukt inte förstöra tak eller väggar. Om ditt hem har en vind, bifoga en förlängning för utsugning och infoga den öppna änden i en bjälklaget vent.