mynewspapers.net

Hur till identifiera små fiskar

Hur till identifiera små fiskar


Olika små fiskar sorter finns i stora utarbeta akvarier som gemensamma hushållet akvarier. Små fiskar hålls som husdjur för sina livfulla färger och varierande kropp och fin former. Flera sorter av små fiskar kan ses på djuraffärer och även i naturen om du är på rätt plats vid rätt tidpunkt. Skilja en fisk från en annan är användbart när du väljer ett husdjur sedan varje fisk har särskilda behov och kostbehov.

Instruktioner

• Undersök kroppsformen av fisken. Koi är tjock fisk med en kropp som är nästan lika bred som den är lång. Koi kommer i olika storlekar, vissa som små som 2 inches och några så stor som 6 inches; kroppsformen är dock alltid densamma. Ciklid, å andra sidan, är en smal fisk som är lång och lång, med en genomsnittlig längd konsekvent av 6 inches.

• Titta på mönster på kroppen av fisk. Koi har ett flammigt mönster av överlappande färger, ofta orange på vitt, medan andra fiskar är fast eller randiga. Knifefish har en vit remsa löper från stjärten till sin mun över en svart kropp. Zebra fjärilsfisk är en fisk med en brun kropp och svarta spetsiga ränder över ryggen.

• Undersök fenorna av fisk för skillnad. Oranda fisken har stripig fenor som liknar vingar. Platy fisken, å andra sidan, har en solfjäderformad stjärt och övre fenan utspridda wide medan fisken simmar. Plecostamus är också varierande, med en lång stjärtfenan och fyra sida fenor som spänner ut för antenn utseendet på en groda.