mynewspapers.net

Hur till identifiera skillnaden mellan Silver & SilverplateFör en artikel anses vara silver-- eller "solid silver," som det ofta kallas - det måste innehålla minst 925 delar rent silver promille. Silverplattan är en billigare process används för att efterlikna utseendet på solid silver. Det finns två typer av silverfat--elektropläterad nickel silver eller nysilver, och Sheffield plate. Sheffield plate var den första silver-plating processen. En klump av koppar var inklämt mellan två mindre klumpar av silver, och alla tre var rullade i mekaniska pressar tills de var bara millimeter tjock. I nysilver processen lägger ett tunt lager av silver en nickel bas genom en elektrokemisk process. Sheffield plate gjordes mellan 1775 och 1840, vid vilken punkt nysilver tog över. Det är värt att notera skillnaden, för Sheffield plate är mycket mer sällsynt än nysilver, och därmed mer indrivningsbar.

Instruktioner

• Leta efter några märken på pjäsen. Solid silver bör bära en assay mark för att bevisa att den når en rättslig standard. Detta kommer att vara en numerisk Markera till exempel "925" eller en symbol som "lejonet passant"--ett lejon i profil--på brittiska silver. NYSILVER måste bokstäverna "E" och "P" för "alaktrocyten" och möjligen "A1" för hög kvalitet. De flesta Sheffield plate kommer att stämplas med en tillverkarens namn.

• Kontrollera någon upphöjd dekorativa inslag på objektet. Leta efter en oskärpa i vissa detaljer, nästan som om det har smält. Detta är ett tecken på mjukhet i solid silver. Om detta inte är vad du ser, fortsätta till nästa steg.

• Kontrollera lappa för andra tecken på slitage, med särskild uppmärksamhet på översidan av lock, kanter och andra områden som kan drabbas av upprepade polering. För att identifiera silverfat, leta efter ställen där det tunna lagret av silver har nöts bort, avslöjar basmaterialet under. Om den utsatta oädel metallen är en blekgul, då är artikeln nysilver. Om du ser en kastanj färg, då håller du en bit av Sheffield plate, som sannolikt är något mer indrivningsbar än nysilver, men inte lika eftertraktade som solid silver.