mynewspapers.net

Hur till identifiera rå genomskinliga stenarRå, transparent ädelstenar är ett värdefullt fynd för många rock samlare. Ädelstenar ser ut som stenar eller glas i råformat, och du kan kasta dem om du inte vet hur man identifierar dem. Noggrann granskning och hantering av stenen hjälper dig att identifiera det innan du kastar det åt sidan och missa en underbar samlande tillfälle. Det är viktigt att notera att rå genomskinliga pärlor inte ser som de gör på juvelerare.

Instruktioner

• Beakta hur ljuset passerar genom ädelsten. En sten som avger ljus i hela dess massa visar den verkliga affären, medan en sten vars ljus inte tränger helt kunde vara glas.

• Undersök färgning av sten. Transparent ädelstenar har färger som utgår direkt från kärnan. Glas och rock generera färger bara från ytan.

• Placera fingret mot kanten av sten. RAW ädelstenar har ojämna kanter som kan skära keramik eller glas. Regelbundna stenar har mer rundade kanter och är inte lika skarp.

• Tryck på sten för att avgöra dess smidighet. Metallmalmer som liknar raw ädelstenar böja lätt. Verkliga genomskinliga pärlor gör det inte. Råa stenar är svåra att manipulera utan juvelerares verktyg.

• Undersöka kärna och omgivande lager i sten. RAW ädelstenar består av små kristaller, likt sockerkristaller, var och en har en unik form. Du kan behöva använda ett förstoringsglas för att se djupare lager.