mynewspapers.net

Hur till identifiera positiva eller negativa tråden markeringar på en svart & vit rand

Hur till identifiera positiva eller negativa tråden markeringar på en svart & vit rand


Wire markeringar, särskilt för elektronisk utrustning, är vanligen färgkodade för att utse de positiva och negativa polariteten. Det är viktigt att ansluta kablarna så positiva kabeln är kopplad till positiva kontakter i varje ände av anslutningen och negativ till negativ. Korsa trådarna vänder polariteten av ljudsignaler i stereo komponenter som högtalare och kan orsaka en kortslutning. Om din utrustning använder en svart-vit rand med kontakt i varje ände, kom bara ihåg en enkel regel för att ansluta dem korrekt varje gång.

Instruktioner

• Stäng av strömmen till och lossa de enheter du behöver ansluta.

• Vänd komponenten, som en talare, för att hitta två kabelanslutningarna. Svart är den negativa Polen. Den andra terminalen, vanligtvis vit eller röd, är positivt.

• Anslut den svarta sidan strecket till negativa terminaler på varje ände av anslutningen och vit rand till positiva terminalerna.

• Anslut flerfärgad ränder till samma uttag i varje ände. Till exempel om du har en kabel med en svärta-och-vit-randiga tråd samt en solid-färg tråd, Anslut den svärta-och-vit-randiga kabeln till den negativa terminalen vid varje ände och solid-färg kabeln till de positiva terminalerna.