mynewspapers.net

Hur till identifiera mjölk glas kännetecken

Hur till identifiera mjölk glas kännetecken


När placeras i lådor med tvättmedel eller ges bort på filmer, är mjölk glass idag ett populärt samlarobjekt. Ogenomskinlig vit eller tonade blå, ljus grön eller ljust rosa, många bitar av mjölk glas har inte särskiljande märkningar. Produceras i både Europa och USA, kan träffar med samma design göras av olika tillverkare. För samlare är det viktigt att identifiera kännetecken, skilja reproduktioner från repliker och välja kvalitet originalen.

Instruktioner

Hur till identifiera mjölk glas kännetecken

• Bekanta dig själv med den terminologi och skaparna av mjölk glas. Specialitet böcker som "The mjölk glas bok," "Samlare encyklopedi av mjölk" och "Gårdagens mjölk Glass" är identifiera mjölk glas kännetecken. Glas samlande tidningar som amerikanska keramik och glas Reporter också ge värdefull information. Lär dig glas terminologi.

• Leta upp fabriken rekord eller kataloger för produktion datum. Sökwebbplatser som Pastpaper.com för handel kataloger och vintage tidskrifter. Läs populära mönster som Daisy och knappar eller Randolph. Bekanta dig med tillverkare: Fostoria, Fenton, Westmoreland, Portieux och Vallerysthal.

• Samla in information från primära källor som företaget kataloger, tillverkning kataloger och tidningsartiklar. Diskutera, dela och utbyta källa information med andra samlare. Gå med glas samhällen och klubbar fokuseras kring beslutsfattare. Registrera dig för nyhetsbrev att hitta artiklar om källmaterialet och forskning som utförts av andra samlare. Ange forum för att lära sig att skilja mjölk glas färg: frostat, slagg och döda vita. Titta på e-bay, Fontaines auktion galleri webbplats, loppmarknader och begagnad bokhandlare för gamla företag annonser, tidigare auktion kataloger och tidskrifter. Söka sekundära källor skrivna utifrån utställning samlingar, facktidskrifter eller glas Collector's Digest.

• Titta på en bit för Fenton's hobnail---vit ogenomskinlig glas med upphöjda knölar. Tidigare hobnail hade en genomskinlig mjölkaktig nyans. Senare bitar var mer ogenomskinlig. Crest var i produktion från 1940 till 1980---mjölk glas med enhetlig, färgade ruggig kanter. Variationer i färgade kanter inkluderar aqua, guld och persika. Bekräfta Fenton's mark---en oval med fullständiga namn eller "F" i en vertikal oval på undersidan av rätter. Efter 1980 följde ett enda nummer namnet betecknar året.

• Kontrollera om det finns indikationer på att den är från Vallerysthal glasbruk i Frankrike. Detta maker har bitar i blåaktig vit pressat glas. Med vackert detaljerade mönster från 1800-talet är objekten ofta figural som glas animaliska rätter eller shell mönster. Namnet, Vallerysthal är en graverad, upp stämpel på botten av den bit eller helt enkelt "P.V." Dessutom kan den behålla ett klistermärke på botten av en bit som "PV Frankrike." Det finns några målade bitar, men de hjälpa att fastställa ålder.

• Leta efter druva och bladen mönstret som kännetecknar de amerikanska glasshouse Westmoreland. Andra poster som är mjölk glas är handmålade med frukt, fåglar eller blommor. En "WG" representerar sin prägel med "G" belagd med "W" i äldre objekt. Några bitar hade folie etiketter förutom logotypen. Bitar av Westmoreland är ofta handmålade med frukt, fåglar eller blommor. En annan utmärkande är en kant kant av beading.

• Kontrollera om den ursprungliga papper etiketten på undersidan av Fostoria bitar. Identifiera Fostoria mönster eller dess bekant etsning. Många bitar hade märkningar. Randig gul, grön och blå på en röd oval med Fostoria betecknar detta Ohio tillverkaren. Fostoria producerade artiklar i pastell färgade glas. Jenny Lind med en cameo av den svenska sångerskan. I mitten av 1950-talet hade Betsy Ross ett band av länkade blad ovanför ett band av stjärnor.

• Skilja "J" i en diamant, fyrkantiga eller längst ned i ett objekt som Jeannette glas företag från Pennsylvania. Titta inuti glas för att visa den omvända "J." Skal rosa mjölk glaset, produceras för en kort tid, igenkännlig för dess sparrar eller venetianska mönster. På foten creamers och socker är skålar en design av pressad päron mot druva blad. Windsor design behåller pärlstav trim på de yttre fälgarna och längs undersidan av foten bitar.