mynewspapers.net

Hur till identifiera min cowboy sporrarSom fina Kina tillverkare märka mycket sina produkter eller keramik beslutsfattare Markera deras krukor och krukor med unik identifierande symboler eller namn eller nummer, smiths göra samma till deras sporrar. Smeder har märkning sina sporrar delvis för pride i utförande, dels att identifiera specifika stil och i vissa fall, att identifiera när spurs var manufactured. Det finns ingen standard märkning förfarande så sporren kan stämplas som helst utom SPORRTRISSA (spetsiga skivan). Vanligast, sätta smeder sin stämpel på hälen bandet eller oket--U-formad metall de kurvorna runt baksidan av boot som shanken och Lidia bifogas.

Instruktioner

• Starta genom att titta noga på utsidan av oket, även känd som hälen bandet. Oftast med märkning skulle stämplas på utsidan av oket men det kunde vara stämplat på insidan. Fåfänga dikterade vanligtvis att stämpeln var på utsidan så att folk kunde lätt identifiera tillverkaren. Beroende på åldern av sporren, kunde märkningar bäras om spurs användes tungt. Medan mest tillverkade spurs innehåller en branding mark, får några skräddarsydda spurs tillverkas av mindre smeder inte innehålla någon branding.

• Kontrollera halsen på sporren om du inte hittar någon särskiljande märken på oket. Även om mer vanligen märkta på oket, var Smederna fri att sätta sin stämpel där de ville ha. Bauerman sporrar är markerade i en av de mest ovanliga platserna och ibland svårt att lokalisera på grund av slitage och ålder. De stämplades med varumärket stjärna bakom remmen lug. Buermann anpassade utformade spurs stämplas med bokstäverna AB i en ännu mer diskret plats inuti oket bandet. 1914, Bauerman köptes av norr och Judd och varumärket star var krympt och flyttade till området nära knapparna sporre. Alla andra norr och Judd spurs är märkt med ett ankare.

• Slå upp mark, namn, initialer eller siffror på sporren. Det finns många kataloger som hjälper dig att hitta de vanligaste typerna av sporrar. Om du inte hittar identifieringsmärken i kataloger, prova Internet. Annat fall, kan er lycka genom att hitta en veteran arbetar på en boot och sadeln shop eller på en ranch som kan hjälpa dig.