mynewspapers.net

Hur till identifiera insekter i hemmet

Hur till identifiera insekter i hemmet


Studien av insekter som kallas entomologi. Oavsett om du försöker identifiera en insekt du aldrig sett förut på skoj eller kommunicerar med en skadedjursbekämpare, kan det vara bra att korrekt identifiera insekter Funna i ditt hem. Det första du måste veta för att identifiera insekter är att vanliga hushåll insekter varierar efter region och klimat. Du måste också inse att vår globala ekonomi gör det lättare för insekter att resa över hela världen med spände en tur på människor eller genom transport av gods, så bli inte förvånad om du hittar en exotisk eller ovanliga insekt i ditt hem.

Instruktioner

• Fånga ett exemplar av insekten i fråga. Använd en lämplig behållare som kommer att hålla insekten vid liv ett tag. Bra behållare är stora nog att hålla insekt i det bekvämt och tillåta friskluft i för insekten att andas, men inte så stor att insekten kan fly. Små plast burkar eller flaskor med några lufthål i locket kommer att fungera bra. Om du är blödiga om att nå försök insekter tagande foton.

• Skriva ner alla detaljer om insekten så snart som möjligt. Det är viktigt att göra detta direkt eftersom insekten kan ändras en hel del om det blir stressad. Observera dess storlek, form, färg och allmänna utseende. Beskriv några intressanta delar, som antenner. Använda förstoringsglas för att få en bra bild av benen och kroppsdelar. Skriv ner var du hittat insekten, hur klimatet är och vilken tid på dagen. Ett bra betänkande kan läsa gillar "brun insekt, blanka, skalbagge-liknande med skal, ca 1 tum lång med långa antenner. Hittade under golvmatta ytterdörren under en fin sommarkväll." Skriv ner några viktiga beteenden bug skärmar, som "uppfödning" på dig hotfullt, att klicka eller släpper ut dålig lukt.

• Börja med den vetenskapliga vägen till korrekt identifiera ditt exemplar. Alla insekter är i klassen Hexapoda. Klassen Hexapoda delas igen in i beställningar, såsom ordningen på skalbaggar, Coleoptera. Order är sedan indelade i familjer, familjer i släkten (släkte) och släkte i arter. Enligt entomolog Hein Biljmaker finns det mer än 750 000 arter av insekter.

• Identifiera arten av din kryp provexemplaret med ett referensnyckeln eller taxonomiska bok på insekter. Det är där din detaljerade anteckningar kommer att vara den mest användbara. Insekter är indelade genom deras kroppstyper och distinkta kvaliteter, till exempel insekter med och utan vingar eller med eller utan tång och en lång lista med andra egenskaper.