mynewspapers.net

Hur till identifiera hur gammal är en Honda utombordare med serienummer

Hur till identifiera hur gammal är en Honda utombordare med serienummer


Honda utombordare har varit i produktion sedan 1960-talet. Medan en mängd olika motortyper har producerats under denna period, delar alla modeller en standardmetod för identifiering, i form av deras följetong antalen koden. Detta gör det möjligt att identifiera hur gammal en Honda utombordare är med serienumret.

Instruktioner

• Undersök av fästen av din motor. Serienumret, även kallad modellnumret, trycks på vänstra fästet när du tittar på motorn från utanför båten. Serienumret består av en sträng med mellan nio och 11 bokstäver och siffror.

• Ignorera de första par bokstäver, som kommer att vara "BF", eftersom detta är koden för "Honda" och därför visar att motorn är faktiskt en Honda utombordare. Ignorera de nästa två, eller tre siffror som om den tredje siffran i serien är "P", som dessa representerar HÄSTKRAFTER av motorn. "P" anger att propellern är en "high thrust" modell.

• Observera de nästa två siffror och en bokstav följt av en rad eller två bokstäver. Detta är koden för Tillverkningsår. Om den andra siffran är ett X eller Y, tillverkades motorn 1999 eller 2000 respektive. Om den andra siffran är en en, två eller högre, detta utgör produktionsåret i detta årtusende. D1 visar produktion 2001 medan A3 visar 2003.