mynewspapers.net

Hur till identifiera gult brokiga vintergröna buskar

Hur till identifiera gult brokiga vintergröna buskar


Brokiga vintergröna buskar är färgglada kompletteringar landskapsarkitektur design. Används som ett komplement till blommande växter, för gränser, buskar och marktäckande, läggs den kraftiga ökningen av gul inom ett grönt blad till den buske mystique. Mest brokiga evergreens är mindre härdiga än rent gröna evergreens, men de är toleranta mot de flesta väderförhållanden och jordar. Använda brokiga vintergröna buskar för året-runt färg i en trädgård.

Instruktioner

• Leta efter en växt med glänsande gröna blad som stänkte med gula fläckar. Granska bladen för att se om fläckarna ansluta med varandra. Känn kanterna på bladen för att se om de är tandade och sluta i en vass spets. Om du har svarat ja på ovanstående, du har ett Aucuba japonica, eller gyllene kung buske.

• Identifiera Euonymus fortuni, eller emerald överraskning, av dess spetsiga, breda, mörkgröna blad som beskrivs i ljust gul. Leta efter små blommor i springtime eller rosa frukt senare under säsongen. Klipp kvistar för inomhus vinter dekoration.

• Undersök bladen av en Euonymus japonicus, eller Ovatus aureus, att identifiera den som en mjukare version av emerald överraskning. Titta på kantning av bladen för att se om det är blek i färgen och bleknar till en ljusgrön som det är närvarande i den gröna bladen. Lukta anläggningens små gröna blommor på sommaren som producerar rosa frukter på hösten.

• Välj en annan typ av Euonymus japonica, här en en tätare buske, heter Aureo marginata, genom att identifiera dess ovala blad som har en majoritet av gula färgskiftning och mycket lite grön visar. Känn vaxliknande konsistens av gult bladverk. Luktar den mjuka doften av de små gröna sommarblommor och leta efter små rosa frukter på hösten. Håll barn och djur från denna växt som den är giftig vid förtäring.