mynewspapers.net

Hur till identifiera gamla Klockor Bulova

Hur till identifiera gamla Klockor Bulova


Bulova företaget grundades i New York City år 1875 av Joseph Bulova, som nyligen invandrat till USA från Böhmen. Företaget började tillverka fina klockor 1911, och Klockor Bulova utfärdades till officerare under första världskriget. I dag Bulova fortsätter att göra klockor, och vintage Klockor Bulova är mycket samlarobjekt.

Instruktioner

• Titta på ansiktet på klockan och baksidan av klockan. De flesta Bulovas har namnet graverade eller tryckt i ansiktet eller stämplas med "Bulova" i metall av klockan fallet.

• Leta efter en kod på baksidan av klockan. Sedan 1948, Bulova klockor har en två-nummer kod på baksidan som anger året klockan var gjord. Vissa har ett brev och ett antal snarare än två siffror, till exempel A9, vilket innebär klockan gjordes 1949 (se resurser för en komplett lista över nummerkoder och motsvarande år).

• Kontrollera ansiktet på andra märkningar eller namn. "Accutron," "Marine Star," "Caravelle" och "Wittenauer" är alla märken av Bulova.

• Be en klocka återförsäljare. Om din klocka är skadad så att du inte kan se några namn eller nummerkoder, kan du behöva söka hjälp av en klocka återförsäljare eller titta professional i en Smyckesbutik som bär fina klockor. En expert bör kunna identifiera klockan genom att öppna baksidan och undersöker inre.