mynewspapers.net

Hur till identifiera en sterling bestick mönster

Hur till identifiera en sterling bestick mönster


Gedigna bestick har varit i några familjer i ett århundrade, och denna släktklenod silverbestick är en skatt att egna och ett nöje att använda. Identifiera en sterling bestick Mönsternamn är kul för familjen och även lokaliserar det tidigaste datumet av silverföremål produktionen, så du kan berätta om hur gammal den är. Namnet är viktigt för att ersätta förlorade eller skadade bitar och för att kontrollera aktuella värdet för försäkring eller bedömning.

Instruktioner

• Titta på baksidan av en bit av sterling silver bestick. Hitta ett företagsnamn som Towle, Gorham, Reed & Barton eller Tiffany. Om det finns inget företagsnamn, bör det finnas kännetecken som kommer att ge identifiering av det tillverkande företaget. Tre eller fyra små logotyper eller symboler identifiera äldre svenska eller importerade bestick beslutsfattare samt hamnstaden de levereras från. Enda logotyper är ofta amerikanska silver varumärken.

• Match stämplar online på en silver samla plats eller med hjälp av en silver bestick bok. Matchande logotyp eller kännetecken kommer att identifiera tillverkare eller tillverkare, det första steget i att identifiera den gedigna bestick mönstret.

• Använda den tillverkare eller maker för att söka efter mönster som produceras av bolaget. Primära webbplatser för företag fortfarande i existens är oftast den bästa källan för korrekt information. Ersättare webbplatsen har också bilder av tillverkaren, men de inkluderar alla bestick--silver plåt och rostfritt. Använd sökrutan längst upp till höger för att hitta just pundet.

• Matchar mönstret med en bit av den gedigna bestick i hand, eftersom det finns många mönster som är liknande. En artikel i samlare Weekly rapporterar att "företag som amerikanska silver jätte Reed & Barton gjorde samma mönster i både silverfat och sterling silver..." Vara säker på att du tittar på det gedigna bestick mönstret och inte den försilvrad bestick.

• Ta en bit av silver bestick till en lokal antikviteter butik för hjälp om du har frågor eller om du inte kan identifiera silver bestick mönstret. De flesta butiksägare har böcker och en intresse i inlärningen omkring collectable varor och är villiga att dela. Om en lokal butiksägaren inte kan hjälpa att identifiering, delta i en antikviteter och samlarobjekt show. Hitta en återförsäljare som har silver bestick och ställa frågor om maker och mönster. Innan du köper av gedigna bestick att matcha en grupp, har din bit vägde i gram skala och leta upp en bit av Ungefärlig vikt. Detta är viktigt eftersom mönster produceras för många årtionden inte var alltid samma vikt. De var tyngre i år när sterling var billig.