mynewspapers.net

Hur till identifiera en okänd bakterier i mikrobiologi

Hur till identifiera en okänd bakterier i mikrobiologi


Medan du tar en college-nivå mikrobiologi kursen, din professor kan kräva att du att fylla i ett projekt där du ges en okänd bakterier, genom att köra en serie tester, måste du identifiera vad bakterier är. För att korrekt identifiera din okända bakterier, du har all rätt lab utrustning och kunskap om flera laboratorium tillvägagångssätt. Det är också fördelaktigt att ha ett flödesschema av bakterier och deras laboratorium testa resultat så att du kan identifiera vilka bakterier som din är.

Instruktioner

• Ställ in alla tester före början experimentet. Detta inkluderar förbereda agar plattor och rör som fastställer behövs indikatorer såsom Kovacs reagens. Märk alla rör och plåtar på lämpligt sätt så att inga plattor eller rör blandas upp, vilket leder till felaktiga resultat.

• Utföra Gramfärgning på din bakterier. Detta kommer att avgöra formen och färgen på din bakterier, som grampositiva (lila färg), gramnegativa (röda eller rosa i färgen) och kocker (runda), spiroket (spiral-formad) eller stavformiga. Färga din bakterier gram, du behöver en ren bild, vatten, kristallviolett, jod, decolorizer, safranine, bönsyrsa papper, ett sammansatt ljusmikroskop och några pappershanddukar. Efter flambering din slinga, använda den för att placera en droppe vatten i en bild. Flame din slinga igen, sedan placera en liten mängd din okända bakterier på vatten droplet-programmet. Passera i bilden genom en låga några gånger för att helt torka bakterierna till bild. Täcka bilden med kristallviolett, låt det sitta i en minut, den försiktigt skölja det bort. Nästa, täcka bilden på jod. Låt detta sitta i 30 sekunder, sedan skölj. Pat i bilden med bönsyrsa papper att ta bort överflödig färg. Nästa, häll decolorizer i bilden. Skölj decolorizer bort efter fem sekunder. Slutligen, täcka bilden med safranine. Efter 40 sekunder, skölj i bilden och klappa den torr med hushållspapper. Placera en droppe olja i bilden där bakterierna är och följer den under din Mikroskop. Anteckna bakterier former och färger synliga.

• Utför ett oxidas test på din bakterier. För detta test behöver du filterpapper, oxidas reagens, E. coli, Pseudomonas och din okända bakterier. I det här testet är E. coli och Pseudomonas din kontroller. Dina bakterier måste vara mindre än 24 timmar gammal för detta test. Flame din slinga och placera en liten mängd av varje bakterier på ett filtrerpapper. Använd en pipett för att placera en droppe oxidas reagens på varje bakterier. Efter tio sekunder, anteckna färgen för varje bakterier. E. coli ger ett negativt resultat, medan Pseudomonas ger dig ett positivt resultat. Bakterier som är positiva för användning av enzymet cytokrom oxidas blir lila färg. Negativa bakterier kommer inte att ändra färg.

• Genomför en SIM (sulfer indol motilitet). Flame din slinga och använda den för att plocka upp några bakterier från din tallrik. Inokulera SIM-röret med din bakterier och placera locket på röret. Låt detta rör sitta i 18 till 24 timmar vid 37 grader Celsius. Reda på om din bakterier är rörliga, vilket betyder att den har flageller. Om det verkar vara mulet och tillväxt från där du inokuleras bakterier, din bakterier är rörliga. Placera två droppar av Kovacs reagens i röret. Om röret har något rött eller rosa färgomslag, din bakterier är positivt för detta test och innehåller tryptofan, vilket betyder att det är en indol producent. Om röret blir svart, din bakterier är en hydrogen sulfid producent.

• Genomför en Simmon citrat. Med två provrör av Simmon's agar, vaccinera dem med din bakterier. Låt dem sitta i 18 till 24 timmar vid 37 grader Celsius. Agar är ursprungligen grön, men om din bakterier använder citrat som enda kolkälla, färgen ändras från grönt till blått. Blue är positiva testresultatet. Om din röret förblir grön, din bakterier är negativt för att använda citrat som enda kolkälla.

• Genomför en MRVP (metyl rött-Voges-Proskauer). För detta test behöver du två provrör fylld med buljong som innehåller pepton, buffertar och dextros (eller glukos). Inokulera varje rör med din okända bakterier och låt bakterierna sitter i 37 graders för 18 till 24 timmar. När du är klar, tillsätt tre droppar metylrött till ett rör. Detta kommer att vara din herr röret. Om röret ändras från gul till röd, din bakterier är positiva och använder en blandad syra väg under jäsningen (mjölksyra, ättiksyra och myrsyra syra produceras). I din andra röret, tillsätt tre droppar VP reagens. Om din röret blir röd, är det positivt för att skapa Diacetyl, en fermentationsprodukt. Om röret är brun, din bakterier är negativt.

• Eliminera bakterier från dina flödesschema som du läser varje test och ta reda på om din bakterier är negativt eller positivt för att testa.