mynewspapers.net

Hur till identifiera & eliminera sorter av tistel

Hur till identifiera & eliminera sorter av tistel


Tistlar är härdiga växter som trivs i många regioner i landet, ibland trots villaägarnas bästa ansträngningar att kontrollera dem. Som påpekas i Oklahoma State University's "integrerad förvaltning av invasiva tistlar i Oklahoma", klassificeras vissa tistel arter som offentliga olägenheter under skadliga ogräs lagar. Vilken typ av tistel på din egendom kommer att bidra till att avgöra om thistle är en av dessa arter. Om så, du har flera alternativ att försöka eliminera den.

Instruktioner

• Granska bladen av thistle och jämföra dem med följande beskrivningar, som bygger på information från University of Missouri förlängning, University of Illinois förlängning och North Dakota State University jordbruk och universitet förlängning. Bull thistle utställningar mörk-gröna blad med djupa lober och grovt hår på en sida, mjukt vitt hår på den andra. På toppen av varje LOB är en lång, gul ryggrad. Mysk tistel glänsande, grovt tandade blad uppvisar rikliga, tjocka, kort hår på ena sidan av bladet dess blad är taggig. Bladen av Kanada tistel är plisserade på kanterna med många fler Taggar. Tall tistel löv varierar kraftigt och kan vara nr.13 eller flikiga, med små Taggar på kanten av varje blad pekar mot toppen på bladet. De stora blad av Scotch thistle uppvisar grova lober och tjocka, mjuka hår, vilket gör dem visas blå-grå. Därför kallas det ibland bomull tistel. Dessa är några av de vanligaste arterna; andra arter kan också vara gemensamma i din region. Om din tistel inte matchar dessa beskrivningar, konsultera länkar under avsnittet resurser för att identifiera markerar av andra tistel arter.

• Bestämma först om arten på din egendom anses skadliga ogräs eller en invasiv, enligt Oklahoma State University. Skotsk tistel, Kanada tistel och mysk tistel regleras på många områden, även om regler och föreskrifter på tistlar variera efter region. Rådgör med din länets regeringskansliet eller ett universitet förlängning för detaljer.

• Mow din mark ofta rekommenderar North Dakota State University--åtminstone flera gånger om året och som nära ytan som du kan. Slåtter hjälper till att förhindra tistlar från att producera frön genom att skära dem innan de kan växa tillräckligt hög. Plöjning landet för grödan plantering kommer att minska din tistel befolkning eller kan även eliminera den helt; roterande mellan födosöker grödor och ettåriga grödor är ett praktiskt sätt att genomföra denna kontrollmetod.

• Kombinera slåtter med herbiciden behandling för bättre resultat, rekommenderar tillägget North Dakota State University. Använda herbicider i hösten och tidig vår, i enlighet med tillverkarens anvisningar. Många gemensamma beteshagarna herbicider som 2,4-D och MCPP döda tistel växter, men det finns en mängd olika alternativ. Konsultera en plantskola eller leverans butik för att avgöra vilket alternativ som är bäst lämpad för ditt land, beroende på vilka andra typer av växter du växa.

• Använda herbicider medan tistlar är fortfarande i rosett scenen, enligt North Dakota State University. Rosetten är den cirkulära massa löv vid basen av stjälken. Tistlar är mest mottagliga för herbicider i rosett scenen.

• Överväga biologisk kontroll. Alternativ för biologisk bekämpning är tyvärr ganska begränsade. Som noterat av University of Illinois förlängning, offer mysk tistel frö huvudet vivel och Kanada tistel blomma huvudet vivel på tistel, även om de kan ta lite tid att etablera sig efter deras införande. Biologisk kontroll av sig själv är sällan tillräcklig för att hantera en blomstrande tistel befolkning. Som noterat av University of Illinois förlängning, om du använder biologisk kontroll, inte spraya med herbicider efter tistlar har blommat, eftersom insekter måste tistlar som de kan äta för att överleva.