mynewspapers.net

Hur till groom ett Maltesiska ansikte

Hur till groom ett Maltesiska ansikte


Malteserna är en mild sinnade, tillgiven leksak hund. De är täckta med långa, vita, silkeslena hår, från topp till tå. Trots sina små oskyldiga utseende har de en vild, lekfull, djärv personlighet. Grooming en maltesisk ansikte är en del av den regelbunden grooming rutinen. Det sättet att du groom din hunds ansikte är en fråga om preferens. Viktigaste är dock att se till att din hunds hår är pistade prydligt och på ett sätt är att det hålls ur hundens ansikte.

Instruktioner

• Tvätta din Maltesiska ansikte med en liten droppe av tearless hund schampo, med en tvättlapp. Försiktigt tippa din hunds huvud upp och skölj alla spår av schampo ordentligt. Applicera balsam och skölj igen. Ta bort överflödigt vatten med en handduk, och sedan blåsa torr, med hjälp av medelvärme inställning.

• Placera din Maltesiska huvud mot bröstet. Använd en liten metall kam till kam håret på hundens ansikte. Börja från toppen av hundens huvud, sedan kamma håret nedåt och utåt, och se till att vara försiktig runt ögonen.

• Kamma håret på hundens öron, då lyft vardera örat uppåt och kamma håret under dem. Ibland hundens hår kan bli tovigt, så placera fingrarna bredvid hundens hud för att förhindra att huden från att dra.

• Stil din Maltesiska ansikte som önskas. Det finns en mängd olika stilar som du kan prova. Du kan exempelvis använda en båge för att knyta håret i en hästsvans. Samla håret i handflatorna. Använda en hand för att hålla håret på hundens huvud. Öppna elastiska hästsvans innehavaren med andra handen. Placera hästsvans innehavaren över håret och vira den runt håret två gånger för att hålla den på plats.