mynewspapers.net

Hur till Groom en Westie ansikte

Hur till Groom en Westie ansikte


West Highland White terrier, eller Westie, är medlem i gruppen terrier erkänd av AKC 1908. Rasen är ursprungligen från Poltalloch, Skottland, varför det var ursprungligen känd som Poltalloch terrier. Rasen fick sitt nuvarande namn 1909 och är mest känd för ljusa vita pälsen. Regelbundna övergripande grooming är obligatoriskt om du äger en Westie, och du behöver ägna särskild uppmärksamhet åt ansiktet. Grooming en Westie ansikte är en delikat uppgift främst på grund av långt hår och skägg.

Instruktioner

• Borsta din Westie ansikte med en regnrock borste. Kontrollera i skägget för mat, som sannolikt kommer att hålla sig till detta område och form knop. Ta dig tid att noggrant reda ut och tömma håret som täcker ansiktet upp till öronen. Växla till en liten metall kam och ta bort alla knutar.

• Starta genom att finjustera öronen. Ett säkert sätt att göra detta utan att skada din hund är genom att placera tummen parallellt med örat fram till den punkt där fingret något överlappar huden i örat. Använda spetsig sax för att klippa håret så nära huden som möjligt. Upprepa detta steg flera gånger tills du har uppnått det önskade resultatet.

• Använd vass sax att klippa håret som täcker området mellan öronen att erhålla en båge. Inte trimma håret för kort. Brukar bör håret på denna del hållas vid en längd lika med tips på öronen. Detta understryker den runda formen av den Westie huvud.

• Tunna håret på sidorna av huvudet och skägget innan putsning det. Placera gallring saxen parallellt med huvudet, pekar i samma riktning som nosen; sedan snip och dra försiktigt bort håret utan rippning det. Remsa håret på halsbit genom att försiktigt dra den med handen och strippning kam efter hårets växande riktning. Använda vass sax för att förkorta hår.

• Trimma runt ögonen med blunt-nosed sax. Första band håret mellan templen; sedan band eller tunna håret mellan ögonen mot pannan för att hålla bort ögonen.

• Trimma håret kort i området under hakan med blunt-nosed sax. Detta förhindrar livsmedel från stickning runt området och bildar tovor. Utföra en allmän borstning efter en cirkelrörelse att slutföra den grooming sessionen.