mynewspapers.net

Hur till groom chihuahua papillon blandrasEn Chihuahua-papillon är en liten blandras hund som är blandning av Chihuahua och papillon. Denna bedårande hund kallas ibland en papihuahua eller en chion. Chihuahua-papillon blandning kan antingen ha den vanligtvis kortare pälsen av Chihuahua, längre pälsen av en papillon, eller en blandning av båda. Det är vanligt att se denna lilla blandras med vissa kort-päls områden av kroppen, med knippen av päls i andra, särskilt runt huvud och öron. Om en Chihuahua-papillon har en kort, medellång eller lång päls, är livliga rasen lätt att brudgummen med några enkla steg och grooming verktyg.

Instruktioner

Hur till Groom Chihuahua Papillon blandras

• Borsta din Chihuahua papillon ofta. Eftersom rasen kan ha en mängd olika längder i sin päls, ju längre päls ju oftare du måste borsta det. Regelbunden borstning kommer att hålla din pet's Rock mjuk och hjälper till att förhindra tovor och mats om han har en längre päls. Använd en mjuk borste hund för regelbundna Borstningar. Om din Chihuahua pälsen är längre och har en tendens att tangle, Använd en stålborste för att ta bort hår mats.

• Bada din Chihuahua papillon vid behov, vanligtvis om en gång var fyra till sex veckor. Denna blandras har inte en tendens att ha mycket lukt, så bada för ofta inte är nödvändigt. Använd ett schampo för din pet's särskilda behov, såsom läkemedel om hon har allergier eller torr hud formel om din sällskapsdjur har flagnande hud. Kamma ut alla tovor eller hår mats med en hund kam innan bad. Prova en detangling formel om din Chihuahua papillon är benägna att tovor. Skölj noga och torka din hund med en handduk efter hans eller hennes bad.

• Klipp din Chihuahua papillon naglar som nödvändigt, ungefär en gång varje månad. Försiktigt trimma bara tips på varje nagel så att du inte skär känsliga spik quicks. Var försiktig om din sällskapsdjur har lång päls runt hans eller hennes tår, vilket är vanligt för rasen, detta kan göra spik putsning svårt eftersom naglarna blir svårt att se. Om du trimmar din Chihuahua papillon naglar som behövs, kommer de vara mycket lättare att skära.

• Kom ihåg att rengöra din Chihuahua papillon ögon och öron. Använd en bomullstuss med saltlösning för att torka runt de känsliga områdena av din hunds ögon. Använd en vävnad för att torka i och runt hundens öron. Trimma tillbaka överdriven päls i öronen för att förhindra infektioner. Se din veterinär om du märker överdriven sipprar eller lukt i och runt din Chihuahua papillon ögon eller öron, som detta kan vara ett tecken på en infektion.

• Använd loppa förebyggande på din Chihuahua papillon som föreskrivs av din veterinär. Loppor kan orsaka din hund att vara smutsig, och att ha hudirritation från repor. Att förebygga loppor kommer att förhindra de problem som de orsakar. Använd aldrig mer loppa förebyggande än ordineras, som överdoserar kan vara skadligt för din lilla hund.