mynewspapers.net

Hur till Grade volleyboll tekniker för Scoring

Hur till Grade volleyboll tekniker för Scoring


Bedöma och scoring volleyboll färdigheter och tekniker som kan göras med ett detaljerat diagram. Olika delar av de grundläggande färdigheter, servering, passerar, inställning och attackera beaktas och gjorde enligt hur bra spelaren kör skicklighet. Bussar använda summor för varje färdighet och en totalpoäng för att välja spelare för ett lag eller att Visa spelare områden där de kan förbättra.

Instruktioner

• Göra en sortering eller scoring chart att bedöma de grundläggande volleyboll färdigheterna. Högst upp i diagrammet skriva rubrikerna "Fattiga," "Under genomsnittliga," "genomsnittlig", "Ovanför genomsnittliga" och "Utmärkt". Dessa rubriker kommer korrelera med värdena en genom fem, som kommer att tilldelas per färdighet för varje spelare.

• Göra en post på den vänstra sidan av diagrammet för var och en av de grundläggande volleyboll färdigheter du scoring. Skriv ner "Servering" och under detta skriver "Kastar boll framför servering axeln", "boll kontaktas ovanför huvudet," "börjar med vikten på bakre foten," steg framåt med den motsatta foten från slå hand, ""Kontakter bollen med hälen på en öppen hand"och"Följer kontakt."

• Skriv nästa post, "Förbi" och under denna färdighet skriva "hamnar i position snabbt," "Utökar vapen med låsta armbågar att tillhandahålla en plattform för bollen", "höfter och axlar pekar mot målet" och "använder benen för power."

• Ange i nästa skicklighet, "Ställa in". Under detta inlägg skriva "Kontakter boll ovanför och framför pannan," "använder finger kuddar för att kontakta bollen," "Böj på knä" och "höfter och axlar pekar in mot mål."

• Skapa en annan transaktion för färdigheten "Attackerande." Detta kallas ibland att "slå". Under detta skriver "Tar tre steg när man närmar sig bollen," "blir i position snabbt," "använder båda benen för att hoppa," "Full arm förlängning på boll kontakt," "Kontaktar bollen framför på slå axeln" och "Fäster handled vid kontakt."

• Skriv ner fem fler poster längst ned i diagrammet för den skicklighet poängen. Till exempel skriva "Tjäna poäng", "Passing betyg" och så vidare. Den femte posten kommer att vara "Övergripande poäng."

• Bedöma en volleyboll spelares teknik. För varje del av en färdighet, Använd nummer ett genom fem och placera detta nummer under rubriken lämplig skicklighet nivå. Till exempel, om spelaren har en utmärkt handled snapin när angriper bollen, skriva en fem under det "Utmärkt" rubrik som motsvarar denna post under färdigheten "Attackera". Fortsätta att följa och få de olika delarna av varje färdighet.

• Lägg upp poäng för varje färdighet och skriva siffran bredvid lämplig skicklighet poäng längst ned i diagrammet. Lägg till alla poäng tillsammans och skriva siffran bredvid posten "totalpoängen".