mynewspapers.net

Hur till göra oduglig & ta bort webbhistoriken i Google Chrome

Hur till göra oduglig & ta bort webbhistoriken i Google Chrome


Som standard webbläsaren Google Chrome registreras information om alla webbplatser som du besöker. Detta kan bidra till att snabba upp ditt surfande eftersom datorn redan har information som lagras om besökta webbplatser. Dock på grund av sekretess och säkerhet, särskilt om du använder en offentlig dator, kan du ta bort din webbinformation. Du kan även välja att inte spela in data i första hand. Båda dessa aktiviteter är ganska enkelt med inbyggd i Google Chrome-verktyg.

Instruktioner



Inaktivera beter historia genom att klicka på knappen "Anpassa och kontroll Google Chrome". Knappsymbolen har formen av tre horisontella barer bilda en kvadrat och är i det övre högra hörnet i webbläsarfönstret. Klicka på det "nya inkognito fönstret" från droppa ned menyn. Detta öppnar ett nytt fönster som sökningar inte registreras.



Ta bort webbhistorik klickar du på knappen "Anpassa och kontroll Google Chrome". Från den nedrullningsbara menyn som visas, välj "Historia" och nästa fönster, klicka på "Rensa webbinformation." En snabbmeny visas med alternativ för vilka data som ska bort och hur länge i tiden du vill ta bort information om surfning.



Kryssa för de alternativ du vill använda och tryck sedan på knappen "Rensa webbinformation". Om du har kryssat alternativet "början av tid", tas alla din webbinformation bort.