mynewspapers.net

Hur till göra min extern USB-hårddisk Bootable i Ubuntu

Hur till göra min extern USB-hårddisk Bootable i Ubuntu


Har en extern USB-hårddisk som är startbara kan vara ett användbart tillbehör för backup och dator underhåll. En plats att lagra filer, hålla säkerhetskopior och återställer systemet ger en viss säkerhet mot kraschar och driva misslyckanden, sparar från huvudvärk och alla de problem som uppstår när ett fel inträffar. Lär dig hur du ställer in en backup startbar hårddisk i Ubuntu Linux att göra computing säkrare och roligare.

Instruktioner

• Öppna din favorit webbläsare och gå till hemsidan för Ubuntu Linux. Klicka på "Hämta nu" länken för att ladda ner en skivavbild av operativsystemet Ubuntu. Spara bilden i ett bekvämt läge.

• Gå till menyn verktyg program. Leta efter ett program som heter "usb-creator." Om du inte har detta program, öppna Synaptic Package Manager, skriv "usb-creator" i sökrutan och installera den. Starta om datorn och sedan öppna programmet.

• I den översta fönsterrutan av usb-creator programmet, klicka på "Annat" och navigera till skivavbilden du hämtade från Ubuntu hemsida. Klicka på "Välj" Välj bildfilen och stänga webbläsarfönstret.

• I rutan längst ned i programmet, Välj USB-enhet som du vill installera operativsystemet. Vara säker på att du har säkerhetskopierat data från hårddisken du vill spara, som det raderas vid installationen. Längst ner i programfönstret, skjut gratis utrymme storlek väljaren till rätt att välja hur mycket ledigt utrymme du vill lämna på enheten för filer och andra data.

• Klicka på "Installera" längst ned till höger i programfönstret att installera operativsystemet Ubuntu på den externa enheten. Disken kommer att formateras och operativsystemet installeras. Nu kan du starta datorn från USB-enheten genom att välja det från menyn boot-enhet när du startar datorn.