mynewspapers.net

Hur till göra min egen maskerad klänning

Hur till göra min egen maskerad klänning


Maskerader är levande, färgglada bollar som började i Europa runt 1400-talet. Utarbeta stilar av period gjort maskerader en virvel av fantasifulla mode. Den kappor kvinnor bar gjordes av rik, utsmyckade tyger och dekorerad med juveler, broderi, fjädrar eller pärlor. Idag, maskerader hålls fortfarande, och samtida maskerad mode är ungefär samma som det var ett par hundra år sedan. Egna handgjorda maskerad klänning i traditionell stil kommer att göra ett djärvt uttalande som det återerövrar färg och mystiken i tidigare epoker.

Instruktioner

• Välj en klänning mönster som passar din sömnad expertis. Den klassiska maskerad stilen har oftast en stor, klockformad kjol och en renässansstil livstycket. Du kan göra ett livstycke med eller utan ärmar. Från din lokala sömnad butik eller tyg butik kan du hitta mönster. Din lokala tygaffär kan också ha mönster kataloger å med hela avsnitt om kostymer för dig att bläddra igenom och du kan beställa ett mönster. Många mönster kan hittas på nätet.

• Välj rik snygga tyg för klänning. Undvika att billigare se tyger, såsom polyester. Kom ihåg att vissa tyger, som satin eller sammet, blir tyngre och varmare att bära. Välj färger som ljusa eller mörka som du vill, beroende på vilken effekt du vill ha. Kom ihåg att maskerad tyger och kostymer tenderar att vara iögonfallande.

• Lägg tyget på en plan yta och pin klänning mönster till den. Skär genom tyg och mönster papper med mönster riktlinjerna för att klippa rätt former krävs. Göra säker du er klappanden längs rätt linje. Mönster har ofta flera olika linjer för flera olika storlekar av plagg. När du är klar unpin mönsterpapper från tyg bitar.

• Sy lappar ihop som anges i instruktionerna mönster. Samla in kjolen jämnt i midjan och kom ihåg att ge det en trevlig snygg fåll i botten. Livstycket kommer att förses med sömmar som tar det i på vissa ställen för att göra tyget forma sig till din torso. Ta din tid på livstycket eftersom en crookedly sydda livstycket kan vara uppenbara, medan ett misstag i den omfångsrika kjolen inte är lika uppenbart.

• Använd din fantasi för att dekorera klänningen med juveler, pärlor, fjädrar, band, eller lagt till även veck eller draperier av olika sorters tyg. Till exempel sy eller limma juveler och fjädrar i rad vid halsringningen. Du kan även sy kjolen till samlades klasar på specifika ställen jämnt fördelade runt kjol omkretsen, att lägga till en rosett i varje samlade punkt för dekoration. Kors och tvärs band över livstycket. Sy pärlor längs ärmarna med spets vid handlederna. Maskerad mode känner några gränser.

• Komplett klänning med tillbehör. En maskerad mask är nästan ett måste, liksom rätt skor. Försök att hitta eller göra en mask som har dekorationer att matcha din klänning. Skorna ska vara stängd-toed och har låg, fyrkantiga klackar. Smycken, en huvudbonad, en fläkt eller en handväska finns också utmärkt tillägg som kommer att sätta igång din maskerad klänning på bästa sätt.