mynewspapers.net

Hur till flytta ut för första gången

Hur till flytta ut för första gången


Så, är du redo att flytta ut. Du har haft det med dina föräldrars regler. Du kan inte stå behöva i vid midnatt varje kväll och hålla din musik nere. Du vill ha lite frihet, den typ som kommer att ha din egen plats. Dock du är inte riktigt säker på vad det innebär att flytta.

Instruktioner

• Spara pengar. Du vill inte flytta tills du har sparat tillräckligt med pengar för att leva för ett par månader om du skulle förlora ditt jobb. Du vill också pengar tillgängliga för nödsituationer och oförutsedda kostnader. De flesta uthyrningsföretag kräver minst en månad är hyra i förväg som en deposition.

• Få några råd från dina föräldrar eller någon som bott på sina egna om kostnader och budgetering. Du måste veta vilken typ av kostnader du har, till exempel hyra, transport, elektriska och lampor, kabel och telefon räkningar. Du behöver också lära sig hur man gör en budget och håll dig till det, så att du har pengarna tillgängliga för att betala dina räkningar varje månad.

• Hitta ett bra läge. Det kan tyckas oviktigt att din lägenhet är långt ifrån en tågstation eller närbutik. Dock den första dagen du är ont om tid eller behöver något snabbt, kommer du att inse att läget är allt. Om du har barn, ska du vara nära en skola eller skolan busshållplats, samt läkare och lokaler för fritidsaktiviteter.

• Ha ett fast jobb radat upp till betala dina räkningar. Om du har ingen aning om du kommer att arbeta när du flyttar, är du inte redo. Du kan bara leva ut dina besparingar för så lång tid och jobb kan vara svårt att hitta. Du kan inte förvänta dig att du kommer att kunna mirakulöst hitta ett jobb som betalar bra i en kort period, särskilt när ekonomin lider.

• Titta hyresavtalet noga innan ni skriver. Om du ska hyra plats, har en advokat eller någon bekant med hyra termer titta på hyresavtalet. Om du inte har en advokat eller expert, åtminstone låt dina föräldrar ser över enligt hyresavtalet. Annars kan du sluta underteckna något med termer du förstod.

• Ha en backup plan för vad du ska göra om du inte kan göra det på egen hand. Träna med dina föräldrar som du kan flytta tillbaka i om det inte går bra. Du vill inte att rubba dina föräldrar eller vara på dåliga villkor med dem rätt innan du lämnar. Försöka göra det en vänlig separation.

• Ta bara vad du behöver. Du kan ha haft ett rörigt rum på dina föräldrars hem, full av saker du aldrig använt. Det finns ingen anledning att upprepa detta mönster i din egen plats. Ta väsentligen och behålla resten med dina föräldrar, eller överväga lagringsutrymme. Detta kan vara en utmärkt tid att ha det stora loppmarknad du har planerat.