mynewspapers.net

Hur till fart upp det avsluta tid av Watco Danish Oil

Hur till fart upp det avsluta tid av Watco Danish Oil


Watco Danish Oil använder Rå linolja, som inte torkar så snabbt som produkter med kokt linolja. Om avslutningstiden är en prioritet, kan du välja att använda en oljefläck som innehåller kokt linolja. Om du väljer att använda Watco olja, finns det sätt att minska torktiden. Värme är en primtalsfaktor i avslutningstiden. Det kan ta fem dagar att bota på 21,1 grader C. I temperaturer på under 15.6 grader C, kan oljan inte torka. Dessutom kan blanda oljan med snabbtorkande medier avsedd för oljemålning minska torktiden.

Instruktioner

• Häll Watco Danish Oil i en hink eller bricka. Lägg till det snabbtorkande mediet i förhållandet 1:1. Blanda med en uppståndelse pinne eller palett kniv. Tänk att detta ökar glans av finish och insynen i färgen på oljan.

• Doppa en trasa i oljan och torka av den på virket så att hela ytan blir blöt. Låt sitta i 30 minuter, och torka den torr.

• Applicera ett andra lager och Låt sitta i 15 minuter innan torka det torrt. Upprepa en till två gånger. På ytan kan verka torrt, men det är inte botad och kan kännas klibbig.

• Öka värmen så mycket som möjligt i området med hjälp av rymden värmare. Låt torka i upp till fem dagar, eller tills ytan är inte längre klibbig vid beröring. Det bör vara torrt inom två till tre dagar, men kan ta längre tid beroende på tjockleken på din rockar.