mynewspapers.net

Hur till få valt att bära den olympiska facklan

Hur till få valt att bära den olympiska facklan


Den olympiska fackla belysning ceremonin är en tusen år gammal tradition. Det börjar med ett stafettlopp runt om i världen och slutar med belysning av den officiella olympiska facklan på spelplats i värdstad. För att välja olympiska torchbearers varierar i detalj av värdlandet, men den är alltid baserad på samma grundläggande kriterier och beslut fattas av en utsedd olympiska kommitté. Torchbearers behövs över globala rutten. Allmänheten är gratis att ansöka om äran att bära facklan.

Instruktioner

• Kontrollera nuvarande torchbearer nominering och ansökan riktlinjer för specifik information om de processer som genomförs av viss värdstad och land.

• Hitta aktuella Olympic värd kommittén webbplatsen och slutföra officiella torchbearer ansökningsblanketten online. Pappersversionerna bör också tillgängliga online och via lokala försäljningsställen.

• Läs listan över krav för sökande och se till att du uppfyller kriterierna. För Peking OS 2008, kraven ingår en patriotism och visat engagemang för den olympiska rörelsen, förbi bidrag "till byggnaden av ett harmoniskt samhälle," framstående yrkesmässig och social bidrag, hängivenhet till samhällstjänster och deltagande i tidigare olympiska spel. 2010 Vancouver olympiska torchbearer ansökningarna baserades också på gemenskapen förbättring och en allmänt positiv anda.

• Slutföra och skicka in din ansökan online eller via mail. En panel av corporate, gemenskapen och statliga företrädare kommer att monteras för att bearbeta och bedöma ansökningarna. I vissa fall måste sökande publicera deras ansökan information i en lokaltidning att verifiera sina påståenden. En förteckning över Rekommenderad sökande skickas sedan till värdstad eller landets olympiska kommittén, som kommer att granska val, genomföra alla nödvändiga bakgrundskontroller och godkänna en slutlig lista över torchbearers.