mynewspapers.net

Hur till få en skilsmässa om maken försvinnerFå en skilsmässa kan vara svårt nog när du har en villig make. Att försöka få en skilsmässa från en saknade make är lite tuffare. De flesta människor vet var deras makar, men vissa par få separerade och tappar kontakten innan äktenskapsskillnad inträffar. Det är viktigt att veta att det är fortfarande möjligt att få en skilsmässa från din saknade make och gå vidare med ditt liv.

Instruktioner

• Gå till länet tingshuset, få ansökan om skilsmässa paket och slutföra det till bäst av din förmåga. Kolla webbplatsen för justitiesekreteraren för ditt län. Ibland, finns tom skilsmässa framställningar att hämta gratis. Du behöver för att slutföra detta pappersarbete för att få en skilsmässa.

• Använda alla resurser måste du försöka att hitta din make. Ring alla vänner och släktingar och låt dem veta att du söker efter din saknade make. Kontakta din makes senaste kända arbetsgivare. Du kan också prova att använda Freedom of Information Act för att begära att det amerikanska postverket ge dig din makes senast kända adress.

• Framställning domstolen så att du kan tjäna din make äktenskapsskillnad via tjänsten av publikation. Detta kräver att du placerar ett meddelande om skilsmässan i en tidning för en viss tid. De flesta stater kräver ad att köra i minst 30 dagar.

• Fil affidavit med expediten av domstolar som intygar att du har använt alla tillgängliga resurser att hitta din make. Du måste också fil bevis att du har placerat annonsen för mängden tid innan du kan få en skilsmässa.

• Vänta för fallet att gå vidare. Efter att domstolen har fått alla nödvändiga dokument, kommer att fallet fortsätta. Skilsmässan kommer nog ta minst tre månader att bli final.