mynewspapers.net

Hur till få bilförsäkring som turist

Hur till få bilförsäkring som turist


Många resenärer föredrar att ha tillgång till bil när du är på semester eftersom det kan ge större flexibilitet och gör att du kan utforska ett större område. Bil försäkring alternativ för din resa varierar beroende på om du reser till, och även om du väljer att ta egen bil utomlands. Detta alternativ är populärt bland dem i Förenade kungariket som funderar på att resa till Europa. Tänk på följande när du väljer bilförsäkring att täcka dig utomlands.

Instruktioner

Bil försäkring alternativ för en hyrbil

• Leta runt efter den bästa biluthyrning erbjudanden för det land du ska. Företag erbjuder ofta rabatter och paket så alltid försöka jämföra några. Webbplatser som Travelsupermarket kan vara praktiskt att hjälpa dig att hitta den bästa biluthyrning erbjudanden.

• Boka din hyrbil i Storbritannien innan du reser, eftersom detta ofta kan fungera en hel del billigare än bokning i det land du anländer i. När du har valt det företag du vill hyra kommer att en bil från du behöva överväga försäkring alternativ som är tillgängliga.

• Be uthyrningsföretaget vilken nivå försäkring priser inkluderar. Många företag ger ett grundläggande skydd som ingår i deras hyran och sedan debiterar kunder för högre nivåer av skydd. Grundskyddet innehåller normalt cover för kollision skador upphävande och stöld, men du kommer fortfarande vara ansvarig för den överskjutande delen, som normalt är ett betydande belopp.

• Titta noga på alternativ som erbjuds. Du kanske upptäcker att försäkringsbolaget begär mycket extra att minska ditt överskott, men politiken som fortfarande inte kan täcka hela fordonet som däck och taket. Du kanske känner att även om det kostar mer, du vill veta du omfattas för de flesta skador som kan inträffa.

• Besluta om du vill ta ut ytterligare försäkringsskydd för du hyra bil. Många människor väljer att inte betala extra kostnad. Om så är fallet kan då du alltid överväga att få försäkring för din hyra bil från ett annat företag.

• Ta ut en särskild politik med ett företag som Insurance4CarHire, som erbjuder billigare försäkring för att skydda din hyrbil. Politik är ofta årliga och täcker du över hela världen så det är ett populärt val för dem det resan regelbundet.

Kör din egen bil utomlands

• Få ett grönt kort från ditt försäkringsbolag. Detta är en gratis dokument som du har luckan för att köra i Storbritannien, och enheter som du kan köra inom Europa med lock (enligt EU-lagstiftningen). Kortet är inte lagligt krävs i alla länder i Europa, men det är värt att ha en skull. Kortet täcker inte du på samma sätt som din egen försäkring gör i Storbritannien men. Det erbjuder endast grundläggande tredje part omslaget krävs i det land du kör i.

• Be din nuvarande försäkringsbolag om du politik täcker du för extra skada, såsom stöld vid körning utomlands. Om det inte överväga att teckna vissa europeiska bil försäkring. De flesta försäkringsbolag erbjuder denna typ av skydd mot en extra kostnad, och vissa har även paket som inkluderar uppdelning täcka medan utomlands. Det är värt för dig själv för alla eventualiteter så att du kan njuta av din semester och inte har panik om omfattas vid en olycka.

• Anordna din försäkring väl förskott på resor. Det kan ta lite tid för dig att få de nödvändiga dokumenten.

• Kontrollera fordon olja och vatten innan resor och säkerställa din MOT och skatt är uppdaterade. Glöm inte att kontrollera att du har produkter som frostskyddsmedel om du ska köra i ett kallare land eller under vintern.