mynewspapers.net

Hur till extraktet pepparmynta

Hur till extraktet pepparmynta


Pepparmynta är en ört med en uppfriskande smak och doft. Det är en vanlig ingrediens i ätliga och oätliga produkter från desserter, godis och te till tandkräm och tvål. Traditionellt, var det ett botemedel för huvudvärk, magbesvär och illamående. Du kan göra din egen pepparmyntsolja eller extrahera hemma från färsk pepparmynta blad, med bara några enkla kök ingredienser och verktyg. Extrahera essensen av pepparmynta från bladen är en fråga om infusion en neutral eller smaklös olja med olja och smak av myntablad. Denna infusion metoden används för att göra både pepparmynta extrakt och pepparmyntsolja.

Instruktioner

Att göra pepparmyntsolja

Hur till extraktet pepparmynta


Skölj färska, ljusa gröna pepparmynta blad. Kontrollera för brun och missfärgade blad, och ta bort dessa. Torka bladen noga. Tvätta och sterilisera glasburk pint kokande dem och ger dem möjlighet att luften torr.

Hur till extraktet pepparmynta


Nästa, hacka eller krossa bladen så att de kan släppa deras oljor. Kontrollera att du har tillräckligt blad att göra ett bra lager i burken.Placera beredd peppermint blad i beredda pint burken. Se till att burken är stora nog att rymma mellan 1 och 2 koppar olja plus ca 1 dl blad.Värm mellan 1 och 2 koppar sallad olja i en stekpanna på spisen långsamt tills den når cirka 71.1 grader Celsius.

Hur till extraktet pepparmynta


Häll i upphettad olja i en glasburk. En pint burk håller 2 koppar, så Häll sakta för att lämna utrymme för peppermint blad. När burken är full, rör infusion av peppermint blad och olja med steriliserade kniven att röra ut luftbubblor. Låt svalna infusion. Stam lägga om så önskas, sedan locket på burk och förvara i en sval, torr plats för minst en månad.

Att göra pepparmynta extrakt

Hur till extraktet pepparmynta


Tvätta och torka färsk pepparmynta blad. Krossa dem med antingen brödkavel och papper handduk metod som beskrivs i avsnitt 1, steg 2, eller genom att krossa dem försiktigt med fingrarna.

Hur till extraktet pepparmynta


Placera de ren, torr och blåslagen peppermint blad i en glasburk med tättslutande lock.

Hur till extraktet pepparmynta


Häll ungefär tre fjärdedelar av en kopp vodka i burken, över peppermint blad. Använd tillräckligt vodka så att bladen täcks helt.Placera burken i en sval, mörk, torr plats som ett köksskåp, långt från den ugn eller spis. Låt vodka och pepparmynta blad blandningen ingjuta i burken för mellan 4 och 6 veckor.

Hur till extraktet pepparmynta


Ta burken ut efter 4 till 6 veckor och sila peppermint blad ur vodka blandningen, som nu är pepparmynta extrakt. Det är nu grundligt infunderas med den pepparmynta eterisk olja.