mynewspapers.net

Hur till check en check

Hur till check en check


Checken är på tillbakagång. Kredit-och betalkort, elektroniska överföringar och internetbank länge sedan ersatte den ödmjuka checken som hur de flesta människor betala sina räkningar eller flytta pengar runt. Med en check med posten nu en sällsynt händelse hitta många människor detaljer och layouten på lite papper slip mycket mindre bekant. När du skriver eller ta emot en check, är det dock viktigt att granska sådana detaljer noggrant. Ett relativt litet fel kan orsaka din betalning försenas eller till och med vägrat.

Instruktioner

• Kontrollera datumet på slip. Normalt, är detta i det övre högra hörnet. Resecheckar är endast giltiga i sex månader efter det datum som visas på dem. Din bank kommer att vägra någon check som du presenterar dem efter sex månader har förflutit. Kontrollera också att checken inte efter dateras, vilket innebär att den visar ett datum som är fortfarande i framtiden. Din bank kan vägra en postdaterade checkar.

• Kontrollera namnet på betalningsmottagaren är närvarande. Detta är den person eller organisation vill ha betalning. Detta namn visas normalt, över mitten av slip, efter det tryckta ordet "betalar". Kontrollera att namnet är rättstavat. Om du skriver checken, dra en linje efter betalningsmottagarens namn, att fylla upp alla återstående utrymme. Detta stoppar bedragare att lägga till en annan namn, om din check som hamnar i fel händer.

• Kontrollera mängden pengar skriven i orden nedan betalningsmottagarens namn matchar det belopp som visas i siffror i rutan direkt under dagen. Om det finns någon skillnad mellan de två beloppen, kommer att banken vägra att betala ut. Om du skriver checken, sätter ordet "bara" efter beloppet i orden. Rita en linje efter båda transaktionerna, att fylla upp alla återstående utrymme och förhindra bedragare att ändra din check.

• Kontrollera signaturen matchar namnet tryckt direkt ovanför eller nedanför den. Signaturen visas vanligen i det nedre högra hörnet av slip. Om du är osäker på signaturen är äkta, jämför det med ett annat exempel på signatur, om du kan. Du kan hitta en signatur på ett brev, ett kreditkort eller en officiell form av identifiering som ett körkort.

• Kontrollera alla Kundens kontonummer som du har lagt till slip matchar räkningen du kopierat den från. Företag som leverantören gas, elektricitet eller vatten ofta be er att skriva din kund konto nummer på slip när du gör en betalning. Detta hjälper dem att se till de kreditera din betalning till rätt konto. Typiskt, du vill spörjas till skriva din kund referensnummer på baksidan av din check.