mynewspapers.net

Hur till bygga min egen Fish Tank Stand

Hur till bygga min egen Fish Tank Stand


Bygga din egen fish tank stand kan spara mycket pengar och behöver inte ta en hel del tid att slutföra. Det finns relativt få material och beroende hur stor behöver du stativet vara, träskivor som du köper för projektet kommer mest sannolikt billigare än att köpa en färdig akvarium stannande direkt.

Instruktioner

• Mäta måtten på ditt akvarium med ett måttband. Tänk på att i montern plattform bör vara lite större än tanken själv att undvika potentiellt top-heavy ställning. Även en tank med standardmått kan ha små variationer från tillverkaren, så se till att du mäter varje sida.

• Skär plywood enligt de mått du mätt, så att några extra inches för mer utrymme. Om du är osäker om din virkessåg färdigheter, kan du gå till en professionell med mätningar och har bitar skär för dig. Du behöver fyra sidor bildar utsidan av montern, två bitar för att stödja mitten (samma höjd som bitar på utsidan), en bas och en plattform för toppen. Om du vill ge plattformen och basera en mer klar känsla, kan du också be för remsor att trimma kanterna. Betyget i trä du väljer beror på din budget och önskemål, men om du vill att det ska se professionella, du bör hålla sig till skåp klass eller bättre.

• Limma två sidor av står tillsammans med trälim, som du bilda bokstaven "L". Gäller de två stöd bitarna i centrum så jämnt fördelade som möjligt. Borra hål i den L-formade bit att fästa de två stöden med träskruvar. Dessa kommer att stödja stativet i mitten, fördela vikten jämnt. När limmet torkar, bifoga de två andra sidorna för att slutföra utsidan. Borra hål i botten och bifoga alla fyra sidor till basen med träskruvar. Limma de fyra sidorna till varandra med trälim, lägga till extra skruvar om du vill ha mer stabilitet.

• Borra hål i toppen av varje sida där träskruvar kommer att gå. Koppla upp på stativet till fyra sidor använder dessa skruvar. Om du vill lägga till trim till toppen för ett mer professionellt utseende, använda efterbehandling naglar istället för träskruv för att fästa trim. Direkt naglarna rakt ner eller i 45 graders vinkel, för att i trä. Göra samma sak med din klädsel för basen, om tillämpligt.

• Färga i montern med ditt val av färg. Färgningen det kommer att ge det ett mer professionellt utseende och kommer att belysa den naturliga ådring. Låt fläcken stå över natten, eller 24 timmar för bästa resultat.