mynewspapers.net

Hur till bygga en pizzaugn i hemmet

Hur till bygga en pizzaugn i hemmet


En hemmagjord pizzaugn är ett relativt enkelt projekt som kräver grundläggande material som sand, lera och tegel. Även om tid tidskrävande, när du har skapat din lera pizzaugn kan du njuta av krispiga och fräscha pizza direkt från ditt eget hem. Pizzaugn gör att du kan tända trä inuti den skapa en pizza som är förkolnade med läckra rökig smak bara en lerugn kan producera.

Instruktioner

• Bygga basen av ugnen. Placera träpall på en plan yta där du vill ha din pizzaugn. Placera tegelstenar på lastpallen att täcka hela ytan.

• Mögel stödet för kupolen. Eftersom leran kupolen på pizzaugn måste stödjas medan det byggs, Använd sand för att bilda en mound stöd. Gör kulle av sand så stort som du vill ha insidan av lera ugnen vara. Blöta sanden göra för enkel gjutning. Täcka högen med våta tidning.

• Skapa lera kupolen. Försiktigt börja skiktning lera över stödstrukturen. Placera lera vid foten av kullen och arbeta uppåt mot toppen av kupolen. När du är klar, bör lera bitar formas tillsammans så att det finns inga synliga sömmar. Använd en liten mängd vatten för att jämna ut lera ytan med händerna.

• Tillåt lera kupolen torka i ca tre dagar.

• Konstruera öppnandet av ugnen. Använd en mattkniv för att skära en öppning ca tre femtedelar av vägen upp kupolen. Skär en välvd öppning, men ännu inte bort leran. Låt dome vila i tre timmar.

• Ta bort leran från öppningen och sanden. Ta försiktigt bort leran klipp från öppningen och gröp ur sanden inuti kupolen. Tidningen, som troligen kommer att fastna till lera, kan förbli som det kommer att brännas under användning.

• Fyll i någon sprickor på kupolens exteriör. Använda extra lera att täcka och släta över sprickor som har dykt upp på ytan av kupolen. Låt torka helt i två dagar.