mynewspapers.net

Hur till berätta differensen i manliga & kvinnliga myskänder

Hur till berätta differensen i manliga & kvinnliga myskänder


Myskänder är ofta stora med vita eller svarta och vita fjädrar. Deras svarta fjädrar har en lila och grön nyans. De har lös röd hud runt ögonen, vilket ger dem en något hotfulla look. Dessa fågel kan dock vara mjuk och tyst, blanda sin väg runt en lada eller lagårn. Myskänder äta flugor, vilket gör dem ett populärt komplement till gårdar. Deras ägg är rika på omega-3 och mycket stora. Även om inte lika populär som Pekin anka, kan Muscovy nåd även middagsbordet.

Instruktioner

• Placera ankor i en liten penna i en lada, skjul eller lagårn. Välj bara de som är fyra veckor. Titta på storleken på fåglarna och lyssna på ljud som de gör.

• Plocka upp fågeln av ditt val av handskar på händerna. Kolla chefen för fågeln. Om det finns en tillväxt av karbunkel eller röd hud. runt ögat redan, är chansen det är en hane, även kallad en drakelet.

• Titta på storleken på fågeln i handen. Ta i fågelns profil. Om det är lång från näbben till slutet av sin svans, är det nog en drakelet. Kolla på bröstkorgen på fågeln; framstående och uppsvullna är en annan drakelet funktion. Titta på svansen och undersidan. En lång svans och en något platt undersida också indikera att det är en drakelet.

• Kontrollera benen på fågeln. En bred hållning, stora fötter och caruncling börjar redan på benen finns tecken på det är en drakelet. Lyssna till ljudet gör att din fågel. Om det är en hes, raspiga ljud som knappt låter som ett Kvack, är det en drakelet.

• Plocka upp en av de mindre Ankorna. Kontrollera profilen. En kort längd och liten kropp: det är troligen en ducklet, eller kvinna. Jämföra henne med manliga. Hon är petite och kvinnligt i jämförelse. Titta på hennes ben. De är tunnare och mindre, och hennes caruncling har ännu inte börjat. Kolla hennes bröst. Det är plattare och mindre svullna, och hennes fjädrar kommer i snabbare än med drakelet. Lyssna till ljudet hon släpper ut. Det är högfrekventa och mer som en kvittra än en kvacksalvare.