mynewspapers.net

Hur till återvinna moms på flygplatsen

Hur till återvinna moms på flygplatsen


Value Added Tax eller moms är en skatt som länderna i Europeiska unionen ta ut på de flesta varor och tjänster där. Invånare och affärsresenärer kommer att betala det moms varje gång de köper en artikel som bär en VAT. Resenärer bor utanför EU är dock berättigad till en återbetalning av momsen. De flesta flygplatser har en räknare där resenärer kan få en återbetalning av moms--ibland, även i sin lokala valuta--innan de lämnar landet. För att få en återbetalning, måste du spara alla dina kvitton med momsbeloppet anges och håll på de objekt som du har köpt för verifiering.

Instruktioner

• Få en moms återbetalning form från en återförsäljare där du köpte dina varor. Skattefria butiker har ofta dessa former finns också.

• Fylla i återbetalning fordran. Du kommer att behöva inkludera ditt namn, adress och ditt hemland, beskrivning av de artiklar som köps, datumen köpt, kostnaden för artiklarna och momsbeloppet betalas.

• Gå till tullen på flygplatsen du avgår från och presentera återbetalning form, kvitton, pass och posterna som köps. Du bör inte packa dina objekt i bagage du tänker kontrollera tills efter du har gått igenom tullen. Tullen kommer att granska din form, kvitton och varor, stämpla din form och returnera den till dig.

• Presentera certifierade formuläret vid en återbetalning disken på flygplatsen för att få kontanter tillbaka på plats. Alternativt kan du maila form tillbaka till återförsäljaren ta emot bidraget med check.