mynewspapers.net

Hur till återvinna gamla objekt på Windows urklipp

Hur till återvinna gamla objekt på Windows urklipp


Windows urklipp fungerar som ett temporärt lagringsutrymme för data som du behöver överföra till en annan del av ett dokument eller i ett annat program. Om du använder "Kopia" eller "Skär" funktioner i ett Windows-program, valda data flyttas till Urklipp och, när du använder funktionen "Klistra in", visas data igen i det aktuella dokumentet. Medan Windows inte tillhandahåller ett inbyggt verktyg för att återställa gamla objekt i Urklipp, erbjuder flera program denna möjlighet.

Instruktioner

• Nedladdning ClipX för ditt Windows-system. När ClipX är installerat på datorn, när du använder ett Windows-program där du kopiera och klistra in, till exempel Microsoft Word eller Excel, visas en Urklipp ikon i Aktivitetsfältet längst ner till höger på skärmen. Högerklicka på Urklipp när som helst och sväva över "Urklipp historia" i menyn för att se en lista med Urklipp från den senaste tiden, eller klicka på "Load historia" för att se äldre Urklipp objekt.

• Få TenClips för din Windows-dator. Som ClipX lägger TenClips en ikonen Urklipp till system bricka i din dator. Programmet kan du lagra och växla mellan objekt som lagras på tio olika Urklipp. Efter installerande TenClips, högerklicka på ikonen som visas i Aktivitetsfältet och klicka på "Inställningar" i menyn. Skriv i någon tangentkombination, till exempel "Ctrl + K" eller "Ctrl + %" i rutan varje Urklipp att ställa in den tangentkombination som klistrar in objektet lagras på det klippbordet. I ett program, tryck tangentkombinationen helst att klistra in urklippsdata.

• Installera Clipdiary för att hålla långsiktigt reda på objekt som lagras på din Windows urklipp. Clipdiary startas automatiskt varje gång datorn startar och lägger varje bit data som kopieras eller skära till Urklipp till sin databas. Tillgång till Clipdiary databasen för att återställa gamla objekt i Urklipp när som helst genom att trycka på "Ctrl + D." Om du föredrar en annan tangentkombination att öppna Clipdiary databasen, gå till "Arkiv > alternativ" och ange den nya tangentkombinationen i rutan märkt "Öppna Clip urval i dialogrutan i".