mynewspapers.net

Hur till återvinna från en mastektomi

Hur till återvinna från en mastektomi


Hur lång tid att återhämta sig från en mastektomi beror på omfattning och längd av kirurgi, den allmänna hälsan hos patienten och följa läkarens postoperativa order. Omedelbart efter operation, kommer du att tas till återhämtning rummet för noggrann övervakning samtidigt som kommer ut av effekterna av anestesi. At-Home vård efter sjukhuset kan ta några veckor till flera månader. Läs vidare för att lära sig att återhämta sig från en mastektomi.

Instruktioner

Planera att återhämta sig från en mastektomi

• Inser den tid återhämtning och sjukhuset efter en mastektomi är bara början på resan till återvinna.

• Räkna med den känslomässiga återhämtningen vara lika intensiv som fysiskt. Att ha människor omkring dig som är stödjande och du är kritisk för att återhämta sig från en mastektomi.

• Ordna själv före operation. Du behöver all den mentala och fysiska energin kan hjälpa dig att återställa. Du behöver inte bli distraherad av rutinmässiga saker som du antingen kan delegera till någon annan eller ordna om du vill tillåta för återvinning.

• Göra en lista över personer kan du ringa när du är känslan ner eller ensam och hålla den nära. Bara att nå ut till någon kan hjälpa dig göra det igenom svåra timmar.

• Öva uppgifter som att borsta tänderna med motsatt hand om mastektomi är på din dominerande sida. Genom att få ett försprång, blir det inte ett sådant hinder att övervinna omedelbart efter operationen. Det blir några dagar måste du ta det lugnt med sidan av kirurgi.

• Uttrycka er oro över återhämtningstiden och framsteg. Låt din läkare eller samverkan hjälper dig att arbeta genom någon ångest du har om återhämtningsprocessen. Eftersom varje fall är unikt, är din hälso-och sjukvårdspersonal redo att hjälpa dig i de utmaningar framför oss med en handlingsplan.

Hitta liv efter återställning

• Räkna återhämtningsprocessen ska pågående, även efter att behandlingen har avslutats. Du ska aldrig försöka rusa din healing, även om andra inte har så mycket tid att återställa. Kom ihåg att ditt fall enskilda till dig och ingen annan.

• Lär från andra cancer överlevande hantera känslor av att veta att cancern kunde återvända. Många lever i rädsla medan andra kan leva varje ögonblick fullt ut.

• Öva allmänt god hälsa principer. Äta näringsrika måltider och utöva tillräckligt. Hjälper med psykiska och fysiska konditionering.