mynewspapers.net

Hur till applicera kall emalj

Hur till applicera kall emalj


Kall emalj ser ut och känns som traditionella emalj, förutom det inte behöver en ugn för bakning. Du kan sätta en kall emalj finish på de flesta typer av material inklusive kartong, trä, metall och gips, enligt webbplatsen hem hantverk. Detta ger konsthantverkare ett enklare sätt att ge projekten en emalj finish utan bekostnad av owning en ugn.

Instruktioner

• Blanda exakt en del kall emalj härdare med två delar kall emalj färg i disponibel blanda koppar. Eftersom en exakta förhållandet är viktigt för korrekt härdning, är det bäst att hitta små engångs mätning koppar så att du kan mäta blandning rätt i blandande cup. Rör om väl.

• Låt blandningen sitta i ca tio minuter att eliminera alla luftbubblor, så du inte hamnar med någon i färg.

• Måla din önskade objektet med hjälp av dina penslar. Om du är ny till kall emalj arbete, börja på ett litet objekt och arbeta för att skapa större och mer utsmyckade saker. Du kan bara måla med emalj blandningen för ungefär en timme innan det härdar för mycket, så blanda bara så mycket som du tror du kommer att använda under den tiden.

• Tillåt din färdiga produkten torka och hårdna. Detta tar ca 24 timmar. Om du vill ha en blank, blank emalj finish, lämna ditt projekt ensam för hela 24 timmar. Om du vill ha en mattare finish med ett matt utseende, vänta cirka tre timmar. Håll sedan objektet framför ånga från en kastrull eller vattenkokare i flera minuter. Låt det härda resten av de 24 timmarna, och målgång ska förlora de flesta av dess glans.