mynewspapers.net

Hur till använda min laptop på planet

Hur till använda min laptop på planet


Inte vara rädd. Det är alldeles utmärkt att använda elektronik på ett plan. Du kan använda telefoner, bärbara datorer, handhållna spelsystem och andra på ett plan. Det enda förbehållet är att du inte kan anslutas till något Internet eller satellit nätverk. De flesta telefoner har "Flygplansläge", och annan elektronik se till bara du är frånkopplad från alla trådlösa nätverk. Använda din bärbara dator för att få lite arbete gjort, titta på en film eller spela på ditt nästa flyg.

Instruktioner

• Köpa en EmPower adapter. De flesta flygplan använder EmPower utlopp. Du kan kontrollera med flygbolaget förhand ta reda på vilka butiker som de har på planet du kommer att flyga på. Från och med 2010, EmPower adaptrar är vanligtvis 6 £ till £9 beroende på var du köper dem, det märke du köper och om adaptern har flera använder eller inte (adaptrar med flera användningsområden kan kosta mycket mer än £9). Du kan köpa en online, i en lokal elektronikaffär eller på flygplatsen.

• Packa din bärbara dator i ett handbagage så du kan ta det på planet.

• Vänta med att ta bort din laptop från fallet tills piloten meddelar det är bra att använda elektronik.

• Placera brickan ner framför dig och sätta den bärbara datorn på den. Om det är en lång flygresa, kan du koppla in den bärbara datorn till ett eluttag på planet med EmPower adaptern. Dessa ligger oftast i varannan rad på stol armstöd.

• Starta din bärbara dator.

• Avaktivera trådlösa Internet-anslutningar. Ingen tillåts att göra eller ta emot samtal, använda telefontjänster data eller använda Internet under flygning.

• Använda datorn normalt. Du kan spela någon offline-spel, Visa sparade videor, skapa nya dokument med mera. I princip kan du göra något som inte kräver Internet på din bärbara dator.