mynewspapers.net

Hur till anläggningen för en ren häck ser

Hur till anläggningen för en ren häck ser


Buske häckar ger avskildhet, blockera oönskade sevärdheter och ljud, göra skugga på sommaren och skapa vind hinder på vintern. För att skapa en ren snygg häck, välja tätt precis vintergröna buskar som växer långsamt och tål beskärning. Evergreens hålla sina löv året runt, vilket minskar blad droppe under och runt din häck. Buskar som växer naturligt i kompakta former kräver mindre underhåll att behålla deras snygga, formella utseende.

Buxbom

Buxbom (Buxus spp.) växer långsamt, tål beskärning och har små, vintergröna blad. Den gröna pärla växer till 4 fot lång med en 4-fots spridning. Den föredrar fuktig, väldränerad jord och sol till halvskugga. Här låg-underhåll buske har glänsande, mörkt gröna blad och växer i en tät, rund form. Gröna pärlor är härdiga i US Department of Agriculture plant härdighet zon 7 till 9. För en längre häck med färgglada bladverk, växt i brokiga buxbom (Buxus sempervirens "Aureovariegata"). Denna vintergröna har gula och gröna blad och växer till 10 fot lång med en lika stor spridning. Den föredrar sol till halvskugga, fuktig, väldränerad jord och är härdig i zon 6 till 8.

Privets

Privets tål kraftig beskärning. Den japansk liguster (Ligustrum japonicum) växer från 6 till 12 fot lång med en 6-fots spridning. Har små, läderartade, mörkgröna blad och ger långvarig, svarta stenfrukter under hösten. Den japanska privet föredrar sol till halvskugga, tål ett utbud av jordar och är härdig i USDA zon 7 till 10. Den gyllene liguster (Ligustrum x vicaryi) är härdig i zon 5-9 och har gula, vintergröna blad. Det tål torka och ett utbud av jordar och föredrar sol till lätt skugga. Gyllene privets växa till 12 fot lång och har en oval till rund form.

Hollies

Flera hollies skapa en snygg häck. För en låg häck, växt Carissa (Ilex cornuta "Carissa"). Denna beteshagarna vintergröna växer till 4 fot lång med en 6-fots spridning i en kompakt, rundad form. Det har tät, mörk-gröna blad och tål både värme och torka. Kinesisk järnek (I. cornuta) tål kraftig beskärning och växer långsamt till 15 fot lång med en 7-fots spridning. Har taggiga mörkt gröna blad och ger kluster av ljusa röda bär på hösten. Båda hollies är härdiga i zon 7-9 och föredrar sol till halvskugga och ett utbud av jordar.

Kamelior

Kamelior (Camellia spp.) har beteshagarna vintergröna blad och blommar med granna blommor på våren. Vissa sorter har en formell utseende för häckar. Camellia (Camellia japonica) växer från 8 till 15 fot lång och har en 5 - till 10-fots sprids. Det växer bäst i halvskugga och fuktig, bördiga, sur jord. Den har läderartade, mörkgröna blad och blommar med stora vita, röda, rosa och rosa blommor på våren. Den vintern näckros växer form 8 till 10 fot lång och har glänsande, mörka blad. Det blommar med dubbla vita blommor i slutet av våren. Denna camellia trivs i sol till halvskugga och fuktig, sur jord med bra dränering. Kamelior är härdiga i USDA zon 7 till 9.