mynewspapers.net

Hur till ändra min stickning mönster för att göra mätare garn

Hur till ändra min stickning mönster för att göra mätare garn


Mätaren är en av de viktigaste delarna av stickning. Det eliminerar oönskade variationer i storlek av färdiga bitar som kan uppstå utifrån en individuell knitter stil. Ännu viktigare kan stickare att variera mönster genom att använda garn av deras val, inte konstnärens val, i något mönster. Med planering, noggranna anteckningar och några grundläggande matematik går en hel del anpassning.

Instruktioner

• Sticka en prov färgruta minst 4 inches av 4 inches i samma stygn i mönstret, att se till att tyget skapade har lämpliga graden av drapera eller tjocklek för projektet. Bestämma antalet stygn och rader per tum av din sticka swatch för storlek färgrutan används för det mönstret manometer.

• Bestäm din stygn förhållande till det ursprungliga mönstret. Skriv det som en fraktion, med det mönstret antalet maskor på topp och dina antalet maskor på botten. För att underlätta beräkningen, minska den resulterande bråkdel så mycket som möjligt. Följa samma förfarande för att fastställa din rad förhållanden. Förutsätt inte att det kommer att vara samma som din stygn förhållande.

• Undersöka ditt mönster och markera varje plats som identifieras ett antal stygn eller rader. Läsa om mönstret att göra vissa att ingen har missat.

• Kopiera över eller skriv mönster från början, med några ändringar du planerar att göra. När du når en av de markerade nummer, multiplicera det med lämplig förhållandet. Till exempel multiplicera antalet maskor kasta genom stygn förhållandet att erhålla antalet maskor att kasta på med ditt garn val. Upprepa detta för hela mönstret.